"Нагороду вручають живій людині": На Луганщині розгорівся скандал через чиновника та орден загиблого бійця (відео)

Позиція заступника голови Сватівської адміністрації розгнівала активістів і побратимів загиблого воїна.

Орден "За мужність". Фото: 5 канал.

Заступник глави Сватівської райдержадміністрації Олексій Либа відмовився вручати Орден "За мужність" 3-го ступеня сім'ї загиблого військового Олександра Рибальченка. Указ про посмертне нагородження 24-річного Рибальченка був підписаний в квітні, але нагорода надійшла до Сватового тільки недавно, повідомляють Патріоти України із посиланням на "5 канал".

Сватівські активісти звернулися до районної влади урочисто вручити нагороду бабусі Олександра Рибальченка, яка його виховала. Однак чиновник їм відмовив у проханні. "Я почув вас, але в іншому я не згоден. Вручають нагороду живій людині, а людей тривожити, бабушку оту дьоргати через якусь залізяку", - сказав Олексій Либа.

Позиція заступника голови Сватівської адміністрації розгнівала активістів і побратимів загиблого воїна. "Це нахабно! Як можна не вшанувати пам'ять героя, який загинув за Україну, за українську націю? Це недопустимо! Має бути урочистість! Тому що це герой! Без перебільшень і без применшень. Його бабуся має отримати нагороду, тому що рідні мають знати і бачити, що їх героїв пам’ятають", - зазначив військовослужбовець ЗСУ, друг загиблого воїна Арнольд.

Активіст Юрій Ирха звернув увагу, що чиновники на місцях своєю неповагою до солдатів знижують мотивацію української армії. Чиновник, в свою чергу, не захотів коментувати те, що трапилося, ховався від камер і назвав слова активістів неправдою. Після того, як йому вказали на двох свідків розмови, Олексій Либа втік.

До слова, нагороду родині Рибальченків урочисто вручили посадові особи Сватівської мерії. Представники райдержадміністрації на захід не прийшли. Олександр Рибальченко загинув 1 лютого 2018 року, підірвавшись на вибуховому пристрої під час розвідки на Маріупольському напрямку. У нього залишилася бабуся, четверо молодших братів і вагітна наречена.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...