Найстарша жінка-космонавт вирушила на Міжнародну космічну станцію

​57-річна Пеггі Уїтсон до травня наступного року проведе в космосі більше днів, ніж будь-який інший американський астронавт.

Пеггі Уїтсон. Фото: ВВС.

Американський астронавт, 57-річна Пеггі Уїтсон стала найстаршою жінкою в космосі за всю історію його освоєння. Це її третя місія до Міжнародної космічної станції з космодрому Байконур, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У 2002 році відбувся її перший політ в космос, а п'ять років по тому вона стала першою в історії МКС жінкою-командиром екіпажу. В ході попередніх польотів вона шість разів виходила у відкритий космос.

До травня наступного року Уїтсон поб'є ще один рекорд: вона проведе в космосі більше днів, ніж будь-який інший американський астронавт.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...