НАСА запустило новітній супутник-шпигун США, котрий дуже ускладнить життя ворогам Америки - включно з Росією (відео)

Технічний прогрес продовжує тріумфальний хід по цивілізованим країнам.

Самий великий на сьогодення супутник-розвідник (США). Фото: joinfo.ua11 червня з космодрому на мисі Канаверал в американському штаті Флорида стартувала ракета-носій Delta 4 Heavy, яка згодом виведе на орбіту розвідувальний супутник, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Компанія-оператор United Launch Alliance (ULA) проводила пряму трансляцію запуску. Пуск відбувся в 20.51 за київським часом, приблизно через шість хвилин після запуску від ракети відокремилися перша і друга ступені.

"Це найбільший оперативний запуск транспортного засобу в даний час, яке експлуатується Сполученими Штатами", - заявив технічний керівник запуску Уолт Лодердейл (Walt Lauderdale).

Супутник, який ракета повинна вивести на орбіту, належить Національному управлінню військово-космічної розвідки США.

Відзначається, що зібрана супутником інформація допоможе американській розвідці в боротьбі з терористичними організаціями "Ісламська держава" і "Аль-Каїда", а також для контролю за військовою діяльністю Північної Кореї, Ірану, Росії, Китаю і в інших глобальних гарячих точках. Наступний запуск Delta 4 Heavy заплановано на липень 2018 року.


В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь у храмі Гробу Господнього (фото)

субота, 4 травень 2024, 16:05

У Велику суботу перед Великоднем, 4 травня, у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Про це повідомляють у соціальній мережі Х, передають Патріоти України. "Благодатний вогонь зійшов у Велику суботу у храмі Гробу Господнього в Є...

Легенда українського тенісу розповів, де зараз "хороші" росіяни

субота, 4 травень 2024, 15:55

Колишній тенісист та чинний військовослужбовець Сергій Стаховський поділився думками щодо «хороших» росіян. В інтерв'ю РБК-Україна Стаховський сказав, що хорошими росіянами можна назвати тих, які зараз зі зброєю воюють проти загарбницької армії РФ в Ук...