Наша армія сильніша за російських гібридів: Турчинов розказав, скільки часу потрібно ЗСУ, щоб очистити Донбас

На думку секретаря РНБО українській армії достатньо місяця для звільнення окупованих територій.

Олександр Турчинов. Фото:rnbo.gov.ua

Українській армії знадобиться місяць, щоб "очистити" окуповані території на сході України. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю Цензор.нет, передають Патріоти України.

"Останні події на фронті - бої на Світлодарській дузі і в районі Авдіївки - чітко показали, що наша армія значно сильніша за ці гібридні російські війська. При сьогоднішній розстановці сил, нам достатньо місяця щоб повністю очистити територію Донбасу", - заявив Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що якщо така визвольна операція почнеться, необхідно знати, скільки своїх дивізій виставить проти ЗСУ Росія. "У цьому головна проблема. Коли розраховуєш сили і засоби для проведення наступальних операцій, потрібно чітко розуміти, скільки сил і засобів у твого ворога. Ми постійно відстежуємо їх дії: щоденне завезення техніки, зброї, найманців і контрактників", - додав він.

На думку Турчинова, головне завдання "численних добре озброєних підрозділів" бойовиків протриматися кілька діб до підходу сил армії РФ "в разі наступу ЗСУ".

"Потрібно розуміти, що ми воюємо не з сепаратистами, не з армійськими корпусами цих фейкових ДНР і ЛНР. Проти нас веде війну Російська імперія, яка має величезну армію і ядерну зброю", - підкреслив Турчинов.

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...