Наші вимоги – не якась кривава помста: У ЗМІ оприлюднили прізвища міліціонерів, які по-звірячому побили журналіста під час Майдану

Журналіста Ігоря Єфімова жорстоко побили у лютому 2014 року під час протестів у Черкасах.

Журналіст Ігор Єфімов. Фото:http://procherk.info/

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) оприлюднила посади і прізвища всіх працівників міліції, які або били журналіста Ігоря Єфімова кийками, або не заважали його бити під час протестів у Черкасах в лютому 2014 року. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт НСЖУ.

Як зазначають у НСЖУ, цю інформацію взято із тексту вироку Соснівського районного суду Черкас, де розглядалася справа побиття співробітниками батальйону патрульної служби фотожурналіста газети "Вечірні Черкаси" Ігоря Єфімова.

Одразу п’ять черкаських обласних газет – "Вечірні Черкаси", "Черкаський край", "7 днів", "Акцент" і "Нова Молодь Черкащини" - сьогодні на знак солідарності із постраждалим колегою вийшли із шпальтою з плакатом "Ні – безкарності за злочини проти журналістів".

Ігор Єфімов після побиття

Поруч із фотографією закривавленого журналіста – прізвища тих міліціонерів, які його били, або спостерігали за побиттям. Вироком суду констатовано, що Ігорю Єфімову "спричинено ушкодження у вигляді: травми голови зі струсом головного мозку, рану м’яких тканин, садно обличчя, травматичний набряк м’яких тканин нижньої щелепи справа, вивих правого плеча, крововиливи, садно тазу…".

Однак на переконання в.о.голови НСЖУ Сергія Томіленка, органи прокуратури провели розслідування недбало, звинувачення пред’явили лише одному підозрюваному – командиру. Але і того суд наприкінці 2016-го року виправдав.

"Наші вимоги – не якась кривава помста. За звіряче побиття нашого колеги ми вимагаємо, щоб нова Національна поліція та система МВС вигнала зі своїх лав кожного фігуранта цього списку!" - наголосив Томіленко.

Крім цього, на підтримку журналіста та з вимогою покарати винних журналісти Черкас 8 лютого проведуть спеціальну акцію солідарності – роздаватимуть у центрі міста газети із плакатом "Ні - безкарності". Також ці плакати учасники акції солідарності віддадуть працівникам новоствореної Національної поліції як вимогу поважати права журналістів.

“Зараз охочих йти до ЗСУ, ставати на захист зовсім немає": Боєць "Азову" різко звернувся до українців

понеділок, 29 квітень 2024, 11:44

Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Та краще ти піде і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім'ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто потонеш, як щур. Про це боєць 12-ї б...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...