Навчені бідою: В Україні мають перевірити всі будинки пристарілих, - Зубко

Жахлива трагедія. Жахлива смерть стареньких, котрим не було кому допомогти. Кортить від того, що про їхню страшну долю знов говоримо після смерті. Хіба за життя вони були цікаві мінсоцполітикам?

Приватний будинок для літніх людей згорів в Київський області. Фото: rian.com.uaВіце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко доручив провести перевірку на всіх об'єктах, де проживають люди похилого віку. Таке доручення він дав за результатами засідання оперативного штабу з вивчення обставин пожежі у с. Літочки Броварського району, під час якої загинуло 17 людей, про таке повідомлення прес-служби Мінрегіону пишуть Патріоти України.

Окрім цього, Зубко доручив утворити оперативний штаб на рівні області для ліквідації наслідків трагедії та невідкладної допомоги постраждалим. Склад урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі буде затверджено на позачерговому засіданні Кабміну у понеділок, 30 травня.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко доручив створити надзвичайну комісію, яка вирішує питання постраждалих під пожежі у Літочках. Урядову комісію для з'ясування обставин пожежі очолив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

У неділю вночі у селі Літочки Броварського району на Київщині в приватній двоповерховій будівлі, де утримувались люди похилого віку, виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 17 громадян, ще 5 осіб госпіталізовано, 2 з них в тяжкому стані. Врятувати вдалося 18. Попередньою версією пожежі називають вибух телевізора.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...