"Не отступлюсь": Новинський поскаржився на терор з боку влади і заявив про готовність до "війни"

Міліонер Новинський намагається захиститись від натиску української влади та української спільноти

Фото: skelet-info.org

Олігарх Вадим Новинський, нардеп від "Опоблоку", чиї офіси та підприємства сьогодні обшукували ГПУ та СБУ по всій Україні, прокоментував цю ситуацію. Спонсор Московського Патріархату заявив, що продовжить боротьбу, та пов'язав "переслідування" з тим, що "порушення демократії в Україні" торкнулося і його самого та він приклав руку, щоб поскаржитись депутатам інших країн. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на блог нардепа на сайті "Обозреватель".

Треба зауважити, що останнім часом справжня діяльність Новинського стає все зрозумілішою. В УПЦ МП, яка знаходиться під його опікою, співпрацювали з терористами, інформація про що навіть не приховується на офіційному сайті. Крім того, Вадима викликали на допити щодо незаконних дій в 2013 році, пов'язаних зі смертю (у церковних колах кажуть, вбивством) митрополита Сабодана. Блокування у ВР невизнання виборів у РФ остаточно висвітлило справжнє обличчя "Опоблоку".

"Сегодня люди в камуфляже штурмовали офис "Смарт-Холдинга". Кроме того, по всей стране в обысках на предприятиях нашей группы были задействованы более двухсот человек", - написав нардеп. "Спрашивается, для чего это шоу? И я сам, и руководство предприятий, бенефициаром которых я явлюсь, всегда сотрудничали с правоохранительными органами, предоставляли всю необходимую информацию, выполняли все буквы закона", - додав він.

"Считаю такие действия фактом грубейшего давления на меня как представителя оппозиции. Власти не нравится то, что я занимаю активную критикующую политическую позицию. Обыски в "Смарт-Холдинге" не случайно начались после того, как депутаты Бундестага и Европарламента на прошлой неделе сделали ряд резонансных заявлений о системных нарушениях прав человека и основополагающих принципов демократии в Украине (в этих заявлениях упоминалось и мое имя). Два дня назад вышла моя статья во влиятельной британской "The Guardian" с анализом реальной ситуации в стране", - продовжив Новинський.

"Хочу поинтересоваться у наших правоохранителей: у нас разве полный порядок и безопасность на улицах? Или и дня не проходит, чтобы не поступало сообщения о новом резонансном преступлении, разбое, убийстве, ограблении. Может быть расследованы убийства Бузины и Шеремета?

Хочу заверить и политических оппонентов и коллег – мы не отступимся, не прекратим борьбу", - додав Новинський.

Нагадаємо, що у мережі суспільство активно висловлює свою позицію та закликає владу і правоохоронців не відступатися. Новинському, як і "Опоблоку", і керівництву УПЦ МП, українці не довіряють та чекають на результати перевірок співробітниками ГПУ та СБУ цих осіб. У соцмережах люди висловлюють думку, що у разі "відпущення Новинського сухим з води" до ГПУ та СБУ ставлення у українців буде як до зрадників держави.

"Новинський - не просто росіянин та мільйонер! Він зрадник нашого народу", "Не можна терпіти у ВР та взагалі в Україні таку людину!", "Народ допоможе СБУ та ГПУ у ліквідації на українській землі таких як цей... Новинський", "Вадима та Ахметова треба саджати за зраду негайно!! Чи влада їх захищає? Тоді і її саджати!", - пишуть користувачі соцмережі.

Спецкореспондент Анна Бондаренко

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...