Не треба перетворювати декомунізацію в Україні на глибокоруське варварство

В іншому випадку замість Українізації ми докотимося до русифікації у гірших її проявах.

І знов суперечки, і знов образи та зневага один до одного, причиною суперечек став пост українського поета Кабанова з приводу перейменування столичного Московського проспекту на честь Степана Бандери. Поет виступив категорично проти, знайшов прихильників своєї думки, та почалися чвари. І понеслося, - образи-погрози.

З одного боку, усі ми вивчали історію (багато хто не з радянських підручників) і ставлення до Степана Бандери неоднозначне, з іншого - він є символом ураїнського націонализму, і звісна річ має своє місцє у історії, але чи варто було місцевій владі збивати людей лобами, підмінюючи поняття патріотизм на націоналізм?

Декомунізація, звісно, річ гарна, навіть дуже, як на мене з нею взагалі чогось тягнули дуже довго, єдине що менє обурює зараз, так це те, як вона проходить. Не можна, от розумієте, не можна щастя на чужому горі будувати, доцільнішими були б назви, як, наприклад, зробив мер міста Чорноморську - усі суперечливі назви змінивши на нейтральні (Яблучна вулиця, Абрикосовий бульвар і щось на кшталт цього), як результат - усі задоволені, мир, тиша, всі працюють.

Хтось заперечить - а як же свідомість?

Таким людям можу сказати: це не сучасно, не по-європейськи, це якесь глибокоруське варвоарство. І замість Українізації докотимося до русифікації у гірших її проявах - саме через те, що "у знак протесту" тисячі людей підсвідомо стануть відторгати наше, Українське.

Свідомість людини треба виховувати як малечу, пояснюючи, їй треба дати привід пишатися своєю Батьківщиною, як успішними розумними батьками, а з "я-наказав-і-крапка" нічого гарного не буде. І як сучасний європейський патріот України хочу вибачитись, якщо особисто моя думка чимось вас образила.

Щиро ваш, о. Лука Радванський.

Опублікував: Лука Радванський

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...