Невідомі на Закарпатті з угорськомовної школи зняли прапор та герб Угорщини - ЗМІ

Чоловіки, які це зробили, запевняли, що працюють в СБУ.

Фото:karpataljalap.net

З угорськомовної школи в селі Соломонове Ужгородського району Закарпатської області невідомі, які представилися співробітниками СБУ, зняли національні прапор і герб. Про це повідомляє інтернет-видання угорців Закарпаття karpataljalap.net, передають Патріоти України.

Як пише видання, 3 жовтня троє нібито "співробітників СБУ" навідалися в школу. Вони і до цього нібито приходили в травні до навчального закладу під приводом розслідування за фактом "поширення сепаратистських ідей" деякими педагогами. За словами директора школи, саме "співробітники СБУ" зняли прапор і герб Угорщини, а також текст гімну країни нібито через порушення українського законодавства.

Голова Ужгородської районної організації "Товариства угорської культури Закарпаття" Лівія Балог заявила, що законами України передбачено використання в громадських місцях символів національних меншин. Тому в організації планують подати скаргу на дії невідомих осіб в правоохоронні органи.

У свою чергу, як пише видання, знятий з фасаду школи прапор не був державним символом Угорщини. Йдеться про прапор Австро-Угорщини, до складу якої входив закарпатський регіон.

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...