Ні дня без аварії: У Росії кудись запропастився літак з 11 людьми на борту

При гасінні лісових пожеж в Іркутській області пропав літак МНС Росії Іл-76.

Іл-76. Фото: ЖЖ.

У п'ятницю, 1 липня, в Іркутській області зник літак МНС Росії Іл-76, який був задіяний в гасінні пожеж.

Зв'язок був загублений на висоті приблизно 3000 м, останній сеанс зв'язку повинен був відбутися о 6:30 ранку, проте з 5:54 екіпаж на зв'язок не виходив, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Літак гасив пожежу в Качугському районі, де зник - невідомо", - повідомили в ГУ МНС по Іркутській області.

За словами представника відомства Світлани Канін, на борту перебувало 11 осіб, в тому числі п'ять членів екіпажу. У прес-службі МНС Росії стверджують, що на борту перебувало десять осіб екіпажу.

За словами джерела в екстрених службах, цей політ для Іл-76 став другим за день.

"Літак був повністю справний, він пройшов всі передпольотні процедури, нарікань до технічного стану не було", - повідомило джерело в авіаційних службах, уточнивши, що до наступного періодичного технічного обслуговування літака залишилося налітати ще 267 годин.

Нині пошуки зниклого борту ведуть вісім повітряних суден, з них шість - від МНС. У регіональному центрі МНС уточнили, що поки мова йде тільки про те, що Іл-76 "зник з радарів" і вчасно не вийшов на зв'язок.

Джерело в екстрених службах також повідомило, що літак міг втратити орієнтир через погану видимість.

"У районі передбачуваного зникнення літака щільне задимлення і видимість, близька до нуля. Попередньо, літак міг втратити орієнтир в просторі на низьких висотах до 5000 метрів, де найбільш сильне задимлення, і зачепити гілки дерев", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляли Патріоти України, 30 червня в Росії впав літак, загинуло двоє людей, а 28 червня під Пензою впав літак, пілот якого вирішив злітати за горілкою.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...