Окупанти в сусідньому Криму скрегочуть зубами: Всі школи Херсонщини переходять на українську

Зараз в Херсонській області 26 російськомовних шкіл. Перехід на українську мову навчання буде тривалим.

Ілюстрація:nk.org.ua

Всі школи Херсонської області переводять на українську мову навчання. Про це повідомив начальник Управління освіти, науки і молоді області Євген Криницький, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

"Наша принципова позиція, щоб абсолютно всі школи області поступово перевести на українську мову навчання. Саме тому ми плануємо з цього року почати з перших класів", - каже Криницький.

Зараз в Херсонській області 26 російськомовних шкіл. Він зазначив, що перехід буде тривалим.

"Є питання перенавчання педагогічних кадрів, і планується додаткова закупівля українських книг. Ми плавно будемо переводити на українську мову спочатку перші класи, потім п'яті класи. Тобто систематично і плавно ми будемо переводити всі класи", - розповів чиновник.

Раніше рішення про поступовий перехід російськомовних загальноосвітніх установ на українську мову навчання було прийнято Херсонською державною адміністрацією.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...