​Олімпіада-2016: Щасливий день для України – нові медалі, нові герої

20 серпня три комплекти медалей поповнили скарбничку нашої збірної

Патріоти України вже писали, що зранку каноїсти Дмитро Янчук і Тарас Міщук завоювали бронзу на 1000-метрівці. Цим досягненням 15 день Ігор не скінчився. Ще двоє українських спортсменів додали до нього срібного та бронзового нашарування.

Слідом за гребцями свою медаль виборола кримчанка Ганна Різатдінова – третє місце в особистій першості в художній гімнастиці. Попереду спортсменки, котра не змінила жовто-блакитний прапор на триколор, виявилися фаворитки змагань, росіянки Маргарита Мамун (76,483 очок) і Яна Кудрявцева (75,608 очок). 23-річна українка набрала 73,583 бала в чотирьох вправах - з обручем, м'ячем, булавами та стрічкою.

Далі настала черга п'ятиборця Павла Тимощенка. 29-річний спортсмен з Києва фінішував другим слідом за росіянином Олександром Лесун, якому програв всього 7 очок.

Підсумкова класифікація. 1. Лесун (Росія) - 1 479 (ОР). 2. Тимощенко (Україна) - 1472. 3. Ернандес (Мексика) - 1468. 4. Праді (Франція) - 1467. 5. Де Лука (Італія) - 1467. 6. Догю (Німеччина) - 1463.

Додамо, що в Ріо була випробувана нова формула в п'ятиборстві. Спочатку, замість звичайного півфіналу спортсмени окремо провели фехтування. Потім був день відпочинку, а вже в фіналі фехтування йшло в полегшеному форматі, на вибування. При цьому всі фехтувальні окуляри підсумовувалися, включаючи і набрані раніше.

Таким чином, в активі України вже 11 медалей - дві золоті, п’ять срібних і чотири бронзових.

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...

Оце так: Польський суддя втік до Білорусі та попросив політичного притулку

понеділок, 6 травень 2024, 20:53

Польський суддя воєводського адміністративного суду Варшави Томаш Шмідт втік до Білорусі та попросив у Лукашенка статусу політичного біженця. Про це повідомляє білоруське інформагентство «Белта», передають Патріоти України. «Через незгоду з політикою і...