"Оперируем без наркоза, лечим без лекарств": У "ЛНР" повністю знищено медицину

Терорист Плотницький не виплачує медикам зарплати, а в аптеках на полицях немає навіть елементарних лікарських засобів

Операція без наркозу. Ілюстрація: valkiriarf

Переїзд з окупованих територій в підконтрольні Україні міста професійних медичних кадрів з терористичної "ЛНР" привів до катастрофічної ситуації в сфері медицини. Відтік нормальних лікарів, скорочення фінансування лікарень, дефіцит медикаментів не тільки в поліклініках, а й аптеках, затримка зарплат медпрацівникам - результати "правління" окупантів всього за два роки після захоплення бойовиками частини Луганської області. Про це пишуть мешканці у соцмережах, повідомляють Патріоти України.

Жителі окупованих територій пишуть, що ще два роки тому в Луганську працювали понад 50 бригад швидкої допомоги на виїздах, зараз їх залишилося не більше 25. Машини виїжджають в крайніх випадках, а іноді хворим доводиться оплачувати бензин. У деяких підконтрольних "ЛНР" містах ситуація набагато сумніше, швидкі не виїжджають взагалі, їх просто немає, як і ліків.

"Поотменяли все плановые операции, нет наркоза, элементарного нет. Мы выезжали в Северодонецк, чтобы бабушку прооперировать, еле спасли", "Жену возил на роды в Харьков, "бесплатная" медицина в Луганска меня не впечатлила", "Даже шприцов одноразовых в Свердловской больнице нет, в аптеках все пусто, просим родных из Украины передавать нам нормальные лекарства", - жаліються люди.

Самі підприємці скаржаться, що ватажок "ЛНР" змушує їх купувати ліки тільки у наближених до нього постачальників. Це "віджата" "Фармація" і незрозуміле підприємство "Лугамед".

Як результат, полиці аптек в "ЛНР" напівпорожні, жителі не можуть купити навіть найпростіші таблетки, зважаючи на їх відсутність. Крім цього, в тому ж Луганську пенсіонери неодноразово скаржилися, що ліки місцевого виробництва - звичайний порошок, який не має лікувальної дії.

"Проблемы не решаются, Плотницкий ведет кулуарные разборки, его ставленник Игорь Соляник добивает бывшего министра Айрапетян, персонал больниц увольняют, денег на зарплаты нет. Медикам последний раз давали получку в середине сентября", - пишуть луганчани.

У той же час російські куратори поставили ультиматум терористичним владі, що поставок ліків з Росії не буде до тих пір, поки між Айрапетян і Соляником не врегулюється конфлікт, пише "Діалог". Айрапетян заявляє, що заховані нею наркотичні препарати та інші медикаменти вона готова повернути в обмін на поновлення на посаді.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...