Основна версія - теракт: Пошуки зниклого літака EgyptAir зайшли в глухий кут

Попередній аналіз знімків, зроблених американськими супутниками, поки не підтверджує версію про вибух на борту.

Розслідування катастрофи єгипетського А320 зайшло в глухий кут. Фото: ntv.ru.

Аналітики практично виключають сценарій з катастрофічною технічною несправністю зниклого авіалайнера EgyptAir і вважають найвірогіднішою версію теракт, проте, ніяких підтверджень цим припущенням поки не знайдено. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Літаки просто так не падають з висоти 10 кілометрів, перебуваючи в найбезпечнішому крейсерському режимі польоту", - говорить один з експертів.

Міністр цивільної авіації Єгипту допускає, проте, що лайнер міг зазнати аварії через технічні неполадки, але і він вважає акт тероризму найправдоподібнішим поясненням того, що сталося.

Водночас перевірка списку пасажирів не виявила присутності на борту осіб, відомих зв'язками з терористами. А попередній аналіз знімків, зроблених американськими супутниками, поки так само не підтверджує версію про вибух на борту, повідомило Reuters із посиланням на джерела в декількох відомствах США.

При цьому аеробус пройшов техогляд в Каїрі до вильоту в Париж. У середу, 18 травня, лайнер зробив дві інші зупинки в Еритреї та Тунісі. Ніяких спецвантажів він не перевозив.

Зазначається, що в ніч з четверга на п'ятницю, 20 травня, в Середземному морі тривали масштабні пошуки літака, який зазнав аварії добою раніше десь між узбережжям Єгипту і островом Крит. Про те, що були знайдені уламки авіалайнера, повідомили на офіційному сайті авіакомпанії EgyptAir.

"Джерело EgyptAir повідомило, що Міністерство цивільної авіації Єгипту отримало офіційний лист від Міністерства закордонних справ, згідно з яким уламки судна MS 804 були знайдені біля острова Карпатос. Члени сімей та персонал вже проінформовані, і ми висловлюємо найглибші співчуття всім, кого це торкнулося", - йдеться в повідомленні.

Пошуки здійснюють грецькі та єгипетські військові. Оскільки повітряне судно оснащене двигунами, виготовленими в США, в пошукових операціях можуть брати участь і американські фахівці. Рішення з цього приводу в Вашингтоні поки не ухвалено.

Нагадаємо, аеробус 320, який здійснював рейс 804 Париж - Каїр, зник з екранів 19 травня рано вранці недалеко від острова Карпатос. На борту перебували 56 пасажирів і 10 членів екіпажу.

Як повідомив міністр оборони Греції Панос Камменос, літак різко накренився вліво, потім обернувся повністю навколо власної осі та звалився у море.

У четвер повідомлялося, що в районі катастрофи Egyptair знайдені два тіла і уламки літака.

На борту літака авіакомпанії EgyptAir перебували громадяни 12 країн. Серед них 15 французів, 30 єгиптян, 1 британець, 1 бельгієць, 2 іракця, 1 житель Кувейту, 1 - Саудівської Аравії, 1 - Судану, 1 - Чаду, 1 португалець, 1 громадянин Алжиру і 1 канадець. Українців на борту рейсу MS804 не було.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...