​Перед нападом питали чий Львів: У Польщі побили українських студентів

У сусідній державі давно не бувалий сплеск українофобії. Хтось дуже прагне посварити два народи. Хтось не шкодує грошей на пропаганду і підпитку ультраправих популістів в політиці та ультраправих хуліганів.

У польському Жешуві (польск. Rzeszów, українською - Ряшів, заснований у складі Галицько-Волинської держави.-ПУ) п’ятеро чоловіків побили трьох студентів з України побитті на національному грунті, повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське радіо. Інцидент стався минулої суботи вночі, близько 3.00, неподалік студентського клубу "Pod Palmą".

П’ятеро молодиків у віці від 18 до 20 років зачепили трьох українських студентів, питаючи чи Львів польський, чи український. Коли студенти відповіли, що український, їх побили. Про подію поліцію поінформувала працівниця гуртожитку.

Правоохоронці переглянули записи відеоспостереження і виявилося, що камери зафіксували злочин. Незабаром патруль комісаріату в Новому місті Жешувазупинив п’ятьох молодих чоловіків для перевірки документів. Їх затримали для з’ясування обставин події.

Всі вони є місцевими мешканцями. Після допиту районна прокуратура Жешува висунула їм звинувачення у побитті на національному ґрунті. Молодики визнали свою провину. За скоєний злочин їм загрожує до 5 років позбавлення волі. За рішенням прокурора, звинувачені перебувають під поліцейським наглядом.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...