Перехожий у Харкові виніс з вогню 2-річного хлопчика, який дивом врятувався під час пожежі 2 місяці тому (фото, відео)

Рятівником став 33-річний охоронець автомагазину, який вважає, що малюка охороняє святе ім'я - Святослав.

Олексій Коротєєв із врятованим хлопчиком. Фото:Факты

Надзвичайна подія трапилася в Харкові увечері 15 квітня. 33-річний охоронець автомагазину Олексій Коротєєв побачив, що в багатоквартирному будинку навпроти почалася пожежа. Чоловік подзвонив у пожежну службу і побіг до будинку. Про це Фактам розповів сам герой. інформують Патріоти України.

"Побачив, що в вікні на другому поверсі, де горить, якийсь чоловік руками самостійно намагається загасити вогонь, - згадує Олексій Коротєєв. - Я вирішив допомогти, поки приїдуть рятувальники. Кинувся до під'їзду - двері були зачинені на кодовий дзвінок. Почав натискати на всі кнопки підряд, мені ніхто не відповів. Час минав, потрібно було щось робити, вогонь розгорявся все сильніше.

Спочатку я кричав "Пожежа!", але ніхто не реагував, хоча було всього близько восьмої вечора. Тоді я став кидати каміння у вікна на третьому поверсі. Нарешті мені відкрили. Я піднявся сходами на другий поверх і почав стукати в квартиру, де була пожежа. Весь сходовий майданчик вже був задимлений. Дим піднімався на інші поверхи. Мені відкрив чоловік. У нього були сильно обпалені руки. Він тільки й встиг сказати, що в квартирі є маленький хлопчик.

Я вивів чоловіка на перший поверх і повернувся в квартиру. Дитину знайшов за його плачем. У квартирі можна було пробиратися тільки на дотик.

Коли чоловік і хлопчик були в безпеці, з роботи примчав тато хлопчика. Він встиг розповісти, що два місяці тому, коли вони жили в приватному будинку, у них сталася пожежа. Тоді у вогні згоріла його 8-місячна дочка. У будинку під час пожежі був і 2-річний Славко. Він врятувався, вистрибнувши у вікно.

І ось ця дитина знову потрапляє в таку ж ситуацію. І він знову рятується від вогню. На цей раз малюкові допоміг я. Хлопчик вдруге за два місяці опиняється в палаючому будинку і рятується. Можливо це тому, що його охороняє святе ім'я? Малюка звуть Святослав".

Начальник прес-служби ДСНС Харківської області Ігор Лупандін зазначив небайдужість випадкового свідка: "Олексій Коротєєв, після того як вивів з дому дідуся малюка і виніс на руках хлопчика, повернувся до задимленої квартиру і спробував разом з колегою згасити вогнегасником пожежу на балконі. А коли приїхали рятувальники, залишився на місці події і допомагав пожежникам розвертати рукави. Причиною пожежі, швидше за все, стало необережне поводження з вогнем".

Ігор Лупандін також повідомив, що з палаючого будинку були евакуйовані 14 осіб, в тому числі - 12-річна дівчинка. "Однак хочеться підкреслити таку деталь: коли наші пожежні машини прибули до палаючого будинку, вони не змогли наблизитися до вогнища пожежі на необхідну відстань через те, що мешканці будинку поклали на асфальт біля під'їздів бетонні плити, щоб не змогли проїжджати інші машини. І таке, на жаль, практикується майже у всіх дворах багатоквартирних будинків", - заявив Лупандін.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...