Перш ніж кричати "все пропало", хоча б зробіть один дзвінок, - волонтер

"Багато проблем у сфері охорони здоров'я вирішуються дзвінком у МОЗ на номер 0 800 801 333", - запевняє волонтер Леся Литвинова.

Леся Литвинова. Фото: УНІАН.

Більшість проблем українців можна вирішити, зателефонувавши у Міністерство охорони здоров'я. Таку думку на своїй сторінці соціальній мережі Facebook висловила волонтерка Леся Литвинова, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що їй написали листа про малозабезпечену жінку, якій необхідна термінова операція. У ньому запитували, куди можна звернутися по допомогу.

"Прийшов сьогодні лист: "Лесю, добрий день! Вибачте, що турбую Вас, але просто не знаю, хто ще може допомогти. Якщо коротко: потрібна допомога для гінекологічної операції малозабезпеченій жінці. Лежить у гінекології *******. Злидні, палатою як можемо допомагаємо, але без операції ніяк. Зараз лікар сказала, що якщо грошей на операцію не знайде – випишуть вмирати додому (там гній у трубах). Може, підкажете, куди вона може звернутися за допомогою? Є, може, фонди якісь? Я залишу тут її номер на всякий випадок, якщо якісь раптом запитання", – написала Литинова.

За словами волонтерки, у подібних ситуаціях варто безпосередньо телефонувати на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я.

"У це складно повірити, але це працює. Я сама кілька разів зверталася. Ні, вони не чарівники. Але ситуації, в якій пацієнта залишать помирати під парканом, не допустять", – зазначила Литвинова.

Волонтерка написала, що жінці вже зробили успішну операцію.

"Для тих, хто не знає номер – 0 800 801 333. І перш ніж починати кричати, що все пропало – спробуйте набрати. Цілком можливо, що ваше запитання вирішується одним дзвінком", – наголосила Литвинова.

У своїх коментарях користувачі соцережі як хвалять медичну реформу в Україні, так і критикують. Орім цього, вони діляться подібними історіями з власного життя.

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:44

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...