П'яницям за кермом присвячується: Нові зміни ПДР в Україні

​Нові жорсткі заходи мають побачити світ до кінця року

У 2018 року МВС, Мінінфраструктури, Укравтодор, Укртрансбезопасность і поліція розроблять зміни, які будуть спрямовані на підвищення рівня безпеки на українських дорогах, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.Нет.

Зокрема, будуть переглянуті положення щодо водіння в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, швидкості їзди і використання засобів зв'язку під час керування автомобілем. Також зміни стосуватимуться використання засобів пасивної безпеки і мотоциклетних шоломів.
Переглянуть і положення щодо прав пішоходів, велосипедистів, і тих, хто використовує електромобілі, гіроборди, гіроскутери і сігвеї. А також - використання системи штрафних балів при стягненні за порушення, зафіксовані в автоматичному режимі.
У 2018-2019 роках заплановано розробити проект концепції єдиної Національної бази даних дорожнього руху. Вона буде включати в себе дані про дороги, аналіз ризиків, аналіз ділянок концентрації ДТП, показники безпеки, дані про організацію дорожнього руху, водіїв, ТС.
До 2019 року передбачена розробка необхідних актів щодо впровадження системи автоматичної фіксації порушень ПДР. Також заплановано підвищити державний контроль за дотриманням вимог безпеки дорожнього руху перевізниками як пасажирів, так і вантажів.
А ще планується внесення змін до ДБН, які передбачають усунення поворотів на 180 градусів, перш за все в місцях, де часто відбуваються ДТП.
Також будуть встановлення нормативні вимоги для того, щоб не допускати внесення в процесі експлуатації змін в конструкцію ТЗ, що погіршують характеристики їх безпеки і екологічності.
Ці зміни є планом заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. Він затверджений розпорядженням Кабміну від 28 березня 2018 року № 231-р.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...