П'ять магічних слів: Вчені назвали ключову фразу успіху

Фрази "я можу зробити це краще", "я можу побити свій кращий результат", "я можу робити це швидше" виявилися найбільшою мірою дієвими.

Вчені назвали ключову фразу успіху. Фото: krasotulya.ru.

Журнал Frontiers in Psychology опублікував статтю, в якій психологи з Вульверхемптонівського і Шеффілдського університетів заявляють, що можна поліпшити свої здібності повторюючи про себе фразу "я можу зробити це краще", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Мотиваційні техніки перевірялися на 44 тис. людей.

Добровольці були розділені на 12 груп. Завдання учасників полягало в тому, щоб якомога швидше натиснути на числа по порядку від 1 до 36, які випадковим чином були розподілені в квадратній сітці. Дослідники визначили, що могло б допомогти людям поліпшити свої результати в онлайн-грі.

Серед перевірених прийомів були розмова сам з собою, уявлення про себе майбутнього результату і планування дій, які можуть послідувати за отриманням бажаного результату.

З'ясувалося, що учасники, які говорили собі, що вони можуть вирішити задачу краще в наступний раз, дійсно більш ефективно справлялися з тестом, ніж інша контрольна група. Фрази "я можу побити свій кращий результат", "я можу робити це швидше" виявилися найбільшою мірою дієвими. Крім того, якщо створювати в уяві картинку, що ви б'єте свій попередній рекорд або просто добре граєте, то результат також поліпшується.

А ось мотивуючі установки, які полягають в тому, щоб представляти можливі вигоди від хорошого виконання завдання, працюють найгірше. Однак вони, як підкреслюють вчені, залишаються ефективним інструментом в боротьбі із зайвою вагою і іншими життєвими проблемами.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...