Пішла з життя одна з найвідоміших артисток, Герой України Валерія Заклунна

Понад півстоліття Заклунна працювала в театрі імені Лесі Українки та знімалася у кіно

Фото: "Фейсбук"

Сьогодні не стало Валерії Заклунної, Героя України і народної артистки України, яка широкому глядачеві відома по яскравій ролі в серіалі «Місце зустрічі змінити не можна», повідомляють Патріоти України.

Актриса померла сьогодні вранці у віці 74 років. Понад півстоліття Заклунна працювала в театрі імені Лесі Українки, і в кіно знімалася дуже рідко, тому в пам'яті багатьох поколінь українців залишилася тільки одна її яскрава роль в кіно - Заклунна зіграла коханку Горбатого (Армен Джигарханян) в «Место встречи изменить нельзя». У повідомленні керівництва театру йдеться про те, що ролі, зіграні Валерією Заклунною в кіно і театрі, стали значущими. Більшість із них і картини за участю цієї актриси були відзначені різними нагородами і призами, в тому числі і на міжнародному рівні.

Прощання з актрисою відбудеться в її рідному театрі, об 11 годині ранку 25 жовтня. Потрібно відзначити, що кінокар'єра актриси не зводилася тільки до однієї ролі в «Место встречи изменить нельзя». Актриса блищала в картинах «До останньої хвилини», «Доля», «Любов земна», «Сибирячка».

Вічна пам'ять!

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...