Півмільйонне шахрайство: Громадянин Марокко "продав" громадянину Саудівської Аравії українську землю на $500 тис.

Шахраї майже три роки вводили в оману іноземного бізнесмена, який підшукував в Україні земельні ділянки для облаштування відпочинкових комплексів.

Фото:прес-служба прокуратури КиєваСтолична прокуратура спільно з поліцією викрила групу шахраїв, які на афері з землею обдурили іноземного бізнесмена на $ 500 тисяч. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва, передають Патріоти України.

Київськими правоохоронцями викрито і припинено діяльність групи шахраїв, які під приводом продажу земельних ділянок в мальовничих місцях Київської, Львівської та Черкаської областях обдурили громадянина Саудівської Аравії майже $ 500 тисяч. Організатором злочину виявився 37-річний уродженець Королівства Марокко, а його співучасниками - четверо жителів Київської, Львівської та Миколаївської областей.

Зазначені особи майже три роки вводили в оману іноземного бізнесмена, який підшукував в Україні земельні ділянки для облаштування відпочинкових комплексів.

Для надання своїм діям правдоподібності кожен з учасників злочинної групи виконував в схемі обумовлену роль (нотаріусів або власників земельних ділянок).

Крім того, зловмисники використовували підроблені правовстановлюючі документи, щоб переконати іноземця в автентичності та законності своїх дій.

За результатами проведеного досудового слідства, організатор злочину був затриманий під час отримання від потерпілого грошових коштів в якості оплати за чергову земельну ділянку. В даний час за клопотанням прокуратури підозрюваний знаходиться під вартою. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

З ще чотирма співвиконавцями злочину проводяться слідчі дії. Вирішується питання про оголошення їм про підозру і обрання запобіжного заходу з урахуванням ролі кожного з них у вчиненні шахрайських дій.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...