Планета створена для дурнів: Генетики виявили вимирання розумних людей через мутації ДНК

Високий інтелект явно не сприяє появі на світ більшого числа нащадків. Чим більше "розумних" генів містить геном тієї чи іншої людини, чим менше спадкоємців вона залишає після себе.

Вчені підтвердили тезу про те, що розумні люди заводять менше дітей. Фото: psychologos.ru.

Теза про те, що у розумних людей народжується менше дітей, ніж у власників більш низького інтелекту, була підтверджена генетиком Карі Стефанссоном (Kari Stefansson) і його колегами з компанії deCODE на прикладі Ісландії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дослідники виявили мутації і варіації в ДНК, які були пов'язані з хорошою успішністю в навчальних закладах або ж просто з високими інтелектуальними здібностями. Використовуючи банк даних deCODE, вчені проаналізували дрібні мутації в ДНК у приблизно 110 тис. ісландців. Аналізувалися також показники успішності цих людей.

Як і очікувалося, високий інтелект явно не сприяв появі на світ більшого числа нащадків. Чим більше "розумних" генів містив геном тієї чи іншої людини, чим менше спадкоємців він залишив після себе. У середньому, у носіїв "розумних" генів народилося на 6% менше дітей, ніж у людей, які не вирізняються високим інтелектом.

Отримані висновки, на думку вчених, говорять про те, що в біологічному плані бути розумним вкрай невигідно. Людина з невисоким показником IQ має набагато більше шансів завести дітей. Дослідники також вважають, що розумні люди поступово вимирають: якщо проводити паралель з 1990-м роком, то кількість носіїв комбінацій великого числа "розумних" генів знизилося. Однак не так сильно, щоб це можна було вважати трагедією. В середньому за одне десятиліття IQ ісландців падає максимум на 0,04 бала. Так що населення острівної держави явно не "отупіє" за кілька поколінь.

Фахівці проекту deCODE також роблять акцент на тому, що за інтелектуальний розвиток відповідають не тільки гени, але і навколишні умови, зокрема сім'я.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...