"Подарунок" під ялинку: З 1 січня українські канали стануть платними

З нового року медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів у їх мережах.

Ілюстрація:DT.ua

1 січня в Україні набуває чинності законопроект №3504 "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги)", прийнятий Верховною Радою в жовтні і підписаний Президентом на початку листопада. Про це пише сайт mediasat.info, повідомляють Патріоти України.

Таким чином, з нового року медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах.

На даний момент медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладанні договорів у грудні цього року. Відзначимо, що канали продаються тільки пакетами.

- Пакет каналів 1 + 1 media (6 каналів: «1 + 1», «2 + 2», «ТЕТ», «Плюсплюс», «Уніан ТБ» і «Бігуді») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць .

- Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: «СТБ», «ICTV», «Новий канал», «QTV», «М1» та «М2») - 0,75 грн за 1 абонента в місяць.

- Пропозиція дійсна до 1 січня, з 1 січня вартість дистрибуції складе 1,5 грн. за абонента.

- Пакет каналів «Медіа Група Україна» (3 канали: «Україна», «НЛО TV» і «Індиго TV») - 0,45 грн. за 1 абонента в місяць.

- Пакет каналів Inter Media Group (9 каналів: «Інтер», «НТН», «Мега», «Enter-фільм», «Піксель», «K1», «K2», «Zoom» і «EuroNews») - 3 грн. за 1 абонента в місяць.

Всі ціни, зазначені вище, мають одну обмовку - медіагрупи будуть погоджувати вартість з кожним провайдером в залежності від його абонентської бази.

За словами представників медіагруп, "ціни з 01 січня 2017 року можуть збільшитися в кілька разів". Вартість дистрибуції у кабельних мережах також озвучив "5 канал" - 0,1 грн. за одного абонента на місяць.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...