Пошкоджено залізницю, ліси перетворюються на болотисту пустку: У мережі показали наслідки "бурштинового апокаліпсису" на Волині (фото)

Добовий хабар з однієї помпи правоохоронцям становить тисячу доларів - отже, в добу правоохоронці мають близько 100 тисяч доларів США. Таких клондайків на Волині десятки.

У лісах Волині продовжують незаконно видобувати бурштин, знищуючи природу / vlada.io

Черговий рейд журналістів «Четвертої влади» на Волинь виявив величезні нелегальні розробки родовищ бурштину, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначається, що в Рівненській області, розмах роботи нелегальних копачів залишає важке враження: безліч людей здобувають цінний камінь, над лісом стоїть гул сотні мотопомп, замість дерев залишається болотиста пустка.

Розробки пошкодили залізницю біля райцентру Володимерець. Нагадаємо, що побудована поляками вузькоколійка є однією з визначних пам'яток Рівенщіни. Однак копачі бурштину підмили насип, через що дорогу довелося закрити на ремонт.

Журналісти відзначають, що бурштинові розкопки тягнуться уздовж всієї довжини вузькоколійки. Місцями — це просто викопані лопатами ями, місцями — лунки від мотопомп з болотною водою. Як розповіли місцеві жителі, в цьому місці поїзд робить зупинку просто в лісі, щоб висадити у чергову «клондайку» копачів , які набиваються у вагон з інвентарем. Фактично копачі знищують транспорт, який самі ж використовують для поїздок за каменем.

Залізничники розповіли, що неодноразово скаржилися на копачів в міліцію, прокуратуру та СБУ, але правоохоронці не вживають жодних заходів.

За словами місцевих жителів вдень тут працює близько 100 мотопомп. Журналісти повідомляють, що добовий хабар з однієї помпи правоохоронцям становить 1000 доларів. Отже, за добу правоохоронці мають близько 100 тисяч доларів США. Таких клондайків на Волині десятки.


Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...