Повернути надію на повноцінне життя: світові спеціалісти з протезування навчатимуть у Львові українських фахівців

Проект працює на базі Львівського протезного казенного підприємства, де створено реабілітаційний центр ерго- та фізіотерапії для осіб з ампутаціями.

Фото: Facebook

Команда фахівців-протезистів з Канади, США та Великобританії вдруге приїхали до України — поділитися з українськими колегами досвідом, технологіями та навичками, аби розвивати галузь протезування та до/після протезної реабілітації в Україні. Про це пише сайт Vidia, зазначають Патріоти України.

У рамках другого етапу Проекту підтримки протезування в Україні, що розпочався у Львові, протягом наступного тижня фахівці завершать протезування восьми українців з ампутаціями нижніх та верхніх кінцівок.

"В Україні живе більш, ніж 500 000 осіб з інвалідністю, які потребують допоміжних засобів на постійній основі (протезні вироби, візки, милиці). З початку російської агресії, військові ампутації сягнули безпрецедентного рівня та складності", — пояснюють ситуацію на сайті ГО Підмога.інфо.

"Протезисти та реабілітологи в Україні загалом здобувають свої знання не за спеціальністю, а навички – за досвідом роботи. В Україні немає офіційної програми навчання протезистів, фізіотерапевтів та ерготерапевтів.

Багатьох військових, особливо з ампутаціями рук, відправляють на протезування за кордон, а коли вони повертаються, то зіштовхуються з проблемою обслуговування протезного виробу, бо серед українських спеціалістів може і не знайтись тих, хто знатиме як ремонтувати саме той вид протезу, а закордонний спеціаліст, із підприємства, на якому здійснювали протезування, приїжджає в Україну раз на півроку", — йдеться в анонсі до проекту.

На двотижневу програму зареєструвались 15 українських спеціалістів, як протезистів, так і реабілітологів, з усіх куточків України – від Львова до Дніпропетровська. Також в рамках проекту уже відбулися одноденні семінари з ерготерапії, а на 12 та 14 квітня заплановані семінари з фізіотерапії.

До проекту долучиться команда Wounded Warrior Ukraine з американської організації, яка проведе одноденний тренінг з подолання пост-травматичного синдрому.

Окрім безпосередньої роботи із протезування, спеціалісти демонструватимуть прилади та компоненти, яких ще немає на ринку України, але вони значно полегшують життя особи з ампутацією, тому про них потрібно знати і з часом починати використовувати.

#prostheticsforukraine #greatnews #Prosthetika #CUIAFund #helpingukraine #ATO What an exciting news at Lviv State...
Опубліковано Canada - Ukraine International Assistance Fund - CUIA Fund 6 квітня 2016 р.

Проект працює на базі Львівського протезного казенного підприємства, де створено реабілітаційний центр ерго- та фізіотерапії для осіб з ампутаціями. Центр створений Фондом Марка Пославського та за сприяння Міжнародного альянсу братської допомоги. Його облаштували вчасно до початку роботи Проекту підтримки протезування в Україні, згідно рекомендацій спеціалістів.

Проекту передувала презентація в Торонто виставки «Переможці» — частини соціального проекту, що розповідає історії бійців АТО та волонтерів, які під час воєнних дій на сході України втратили кінцівки, але не втратили сили духу.

Сьогодні усім буду дякувати :) Закінчився перший тиждень другого етапу Проекту Підтримки Протезування в Україні. Жодног...
Опубліковано Antonina Kumka 8 квітня 2016 р.

Здійснення другого етапу проекту стало можливим завдяки проведенню заходу «Шана Відвазі» у Оаквілі, Оттаві та Ошаві (Канада) та генеральному спонсору – Українській кредитовій спілці, а також — ГО Простетика (Prosthetika), концерту «Музика на полотні», Світовому реабілітаційному фонду та діаспорі Канади, США та Австралії

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...