Пожежа на Грибовицькому звалищі: Садовий розповів, що стало причиною трагедії

Майже два тижні гігантську територію, охоплену полум’ям, гасили без авіації. Знову через традиційне "якось обійдеться" загинули люди.

Авіацію для гасіння пожежі надали тільки на 12-й день. Фото: 24tv.uaМер Львова Андрій Садовий називає підпал причиною пожежі, що спричинила зсуви та загибель людей на сміттєзвалищі у Малих Грибовичах. "За тією інформацією, якою я володію, це був підпал", - заявив Садовий в прямому ефірі ввечері у четвер, 9 червня, повідомляють Патріоти України з посиланням на канал "1+1".

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка". 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли.

У вівторок, 7 червня, на Грибовицькому сміттєзвалищі виникла нова пожежа. 9 червня розпочато гасіння пожежі із залученням авіації ДСНС України. У той же день глава ДСНС Микола Чечоткін заявив, що служба планує до кінця дня завершити гасіння пожежі.

Андрій Садовий також виразив обурення, що авіацію для участі в рятувальній операції надали тільки на 12-й день. Тільки після того, як ми почали волати про введення надзвичайного стану, на 12-й день дали авіацію. Чому її не надали одразу в перший-другий день? Можливо, тоді не було б біди з рятувальниками", - заявив мер.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...