Пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі гаситимуть за допомогою авіації

Очікується, що скидання декількох тонн води на звалище має спровокувати обвал сміття, яке вже потім зможуть гасити пожежні машини.

Під Львовом горить Грибовицьке сміттєзвалище. Фото: ГСЧС.

Гасіння пожежі ускладнене тим, що вогонь спалахнув у зоні можливого зсуву сміття, адже вчора на сміттєзвалищі виникла нова велика тріщина, яка збільшується. Для гасіння пожежі застосують пожежну авіацію. Орієнтовно з 11:00 спробують локалізувати вогонь з двох пожежних літаків. Гаситимуть водою з висоти 700 метрів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Очікується, що скидання кількох тон води на сміттєзвалище має спровокувати обвал сміття, яке уже потім гаситимуть пожежні машини.

Нагадаємо, вчора ввечері на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова знову сталося займання сміття. Ввечері 7 червня на звалищі в зоні можливого зсуву виникло горіння кількома вогнищами на загальній площі 800 кв м. На 23:30 вівторка пожежникам вдалося згасити вогонь на площі 250 кв м, однак на 6:00 середи, 8 червня, площа займання становила 550 кв м.

Зазначимо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова прогнозують сходження нового зсуву, розміри й обсяги якого зараз точно визначити не можна. На звалищі утворилася тріщина довжиною близько 80 метрів і шириною до 2,5 метрів в окремих місцях.

29 травня, о 05:07 стало відомо про пожежу території сміттєзвалища КМП "Збиранка" у с. Великі Грибовичі Жовківського району, що в безпосередній близькості до Львова. Під завалами опинилось четверо людей, одного з яких так і не знайшли. 31 травня рятувальники знайшли тіло третього загиблого.

Останній спекотний день. Синоптики запевняють, що погода щміниться до кінця тижня

четвер, 2 травень 2024, 8:50

2 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність без опадів. . Лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями пройде невеликий дощ, повідомили в Українському гідрометцентрі. . Вітер буде північно-східний, на заході країни - півден...

"Це так не працює": Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів

четвер, 2 травень 2024, 8:39

Маркетологи в Україні найчастіше спекулюють на БАДах, називаючи їх засобами "для покращення здоров'я". Але біодобавки не такі корисні, як здається на перший погляд. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біол...