Правда скрепам очі коле: Росіянин загримів до буцегарні за порівняння пропагандиста Соловйова з нацистським злочинцем Штрейхером

В кошмарах кремлівських пропагандистів певно переслідують образи Нюрнбергського трибуналу і шибениці педантичних британців з чопорними катами.
Активіст нагадав Соловйову про долю пропагандиста Гітлера. Фото: соцмережі.

Петроградський районний суд російського Санкт-Петербурга заарештував на десять діб Павла Іванкіна, який брав участь у пікеті проти приїзду телеведучого і пропагандиста Володимира Соловйова з вітальним плакатом. Про це "Фонтанці" розповіли у волонтерській організації "Група допомоги затриманим", передають Патріоти України.

Виступ Соловйова відбувся 2 листопада. У пікеті, приуроченому до приїзду ведучого в місто, брали участь сім людей. Молоді люди стояли з плакатами, на одному з яких Соловйова порівняли з нацистським пропагандистом Юліусом Штрайхером. За інформацією телеканалу "Дождь", з цим плакатом активісти стояли по черзі.

Всіх учасників пікету доставили у відділ поліції. Шестеро з них незабаром були відпущені, а Іванкін був звинувачений в опорі під час затримання. Насупного дня суд визнав Іванкіна винним у порушенні частини 1 статті 19.3 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення ( "Непокора законному розпорядженню співробітника поліції") і був відправлений під варту.

Зазначимо, що Юліус Штрайхер був головним редактором антисемітської та антикомуністичної газети Der Stürmer ( "Штурмовик"). У 1946 році він був страчений за вироком Нюрнберзького трибуналу.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...