"Представляю, с каким коварным лицом вы придумывали эту новость": Терористи "ЛНР" звинуватили журналістку Варфоломєєву у фінансуванні "Азова" (відео)

ТАк зване "міністерство державної безпеки ЛНР" розповсюдило відео допиту затриманого ультрас луганської "Зорі" Артема Ахмерова, на якому він нібито розкрив основні джерела доходу активістів.

Марія Варфоломєєва. Фото:Радіо Свобода

Терористи самопроголошеної "Луганської народної республіки" звинуватили українську журналістку Марію Варфоломеєву у фінансуванні батальйону "Азов". У понеділок, 7 листопада, "міністерство державної безпеки ЛНР" розповсюдило відео допиту затриманого ультрас луганської "Зорі" Артема Ахмерова, на якому він нібито розкрив основні джерела доходу активістів. Відео розміщене на каналі терористів у Youtube, зазначають Патріоти України.

"Протягом кількох місяців вдалося зібрати близько трьох тисяч гривень. Пересилали різні люди, в тому числа Марія Варфоломєєва", - розповів хлопець на камеру.

"Лидеры неонацистской группировки, действовавшей в Луганске под покровительством карательного батальона "Азов" и при финансировании спецслужб Украины, получали деньги и из других источников. Одним из них была украинская "журналистка" Мария Варфоломеева, которая занималась корректировкой огня при обстрелах Луганска" - підкреслили в "міністерстві".

За даними бойовиків, затримані "поширювали неонацистську літературу і листівки із закликами до повалення конституційного ладу республіки".

Пізніше стало відомо, що журналістка Марія Варфоломєєва, яка більше року пробула в полоні "ЛНР", відреагувала на "звинувачення" з гумором.

"Сотрудники "МГБ", спасибо, что не забываете и шлете мне привет таким образом! Я тоже вас помню, не расстраивайтесь, я представляю, с каким коварным лицом вы придумывали эту новость", - написала вона в своєму Facebook.

За словами Марії, свого часу вона перерахувала всього 150 грн Владу Овчаренку (другому затриманому ультрас. - ред.) на переїзд з окупованої частини України.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...