Прокуратура: "Тітушки", які напали на мирний мітинг біля Одеської ОДА у лютому 2014 року, втекли з України

Окрім того, багато учасників інциденту були у шоломах та масках, і це дуже ускладнює можливість їх впізнання.

"Тітушки" в Одесі. Ілюстрація:ipress.ua"Тітушки", які напали на мирний мітинг біля будівлі Одеської обласної адміністрації в лютому 2014 року, втекли з України. Про це на брифінгу 7 грудня заявив начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Одеської області Олександр Гольбарт, інформують Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"На жаль, у зловмисників, причетних до даного злочину, було багато часу, який вони використовували для того, щоб знищити речові докази і приховати від слідства осіб, які брали активну участь у тих подіях.

Встановлено коло осіб з числа жителів Одеської області та східних областей країни, які брали участь. Але після тих подій вони виїхали за межі області, частина взагалі за межі країни", - сказав Гольбарт.

Водночас, за його словами, за поточний рік проведено великий обсяг слідчих заходів. Так, з лютого зроблено 115 запитів, порядку 10 експертиз, виїмку 57 матеріалів і трафіків телефонних з'єднань, пройшли десятки обшуків, зазначив він.

Гольбарт акцентував, що винесено близько 30 постанов про проведення слідчих дій за межами Одеської області - на території інших областей України.

"Достовірно встановлено причетність до цього злочину колишнього заступника ГУ МВС області, якого оголошено у розшук. По одному з так званих тітушок вже є рішення суду.

Стосовно інших активних учасників є велика проблема, оскільки вони були у шоломах, у масках, і це дуже ускладнює можливість їх впізнання", - сказав начальник відділу.

Також він додав, що відпрацьовується кілька версій участі у подіях високопосадових осіб з колишнього керівництва області та депутатів Верховної Ради. Однак поки дані громадяни проходять у справі як свідки, оскільки у слідства немає поки підстав назвати їх підозрюваними.

На даний час слідчі дії тривають. Вирішується питання про оновлення складу слідчої групи, сказав Гольбарт.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...