Прості правила: Звички, які можуть зробити ваше життя кращим

У вирі повсякденного життя ми часто не помічаємо тих, здавалося б, дрібниць, попрацювавши над якими, ми з легкістю змінимо якість свого життя.

http://wallpapers.99px.ru/

У мережі з'явилося цікаве спостереження, яке допомагає покращити якість життя, передають Патріоти України з посиланням на Ua.info. Ділимося з вами корисними звичками:

• Обмеження в TV та computer time

• Йти спати раніше

• Заправляти машину, коли залишилася третина бака

• Перед тим як погодитися на щось, запитати себе - а мені це точно треба?

• "Обмінювати" 1 чашку кави на 1 пляшку води (допомагає почати пити більше води)

• Відповідати дурням на emails на наступний день

• Прокидатися на годину раніше за всіх

• Не читати робочу пошту вдома

Погодьтеся, гідні звички, і якщо у вас їх ще немає, беріть на здоров'я! Також хочу з вами поділитися парочкою звичок, які полегшують моє життя:

1. Прибирати мимохідь

Цьому я навчилася ще в далекому 2010 року, коли познайомилася з системою Fly lady. Я з дитинства не переношу словосполучення "генеральне прибирання" і не розумію, як можна з власної волі витрачати половину довгоочікуваного вихідного дня на прибирання?

Тому прибираю я мимохідь. Зуби почистила, помила раковину. В туалет сходила, напшикала засобу для унітазу, йоршиком повазюкала і готово. Плиту любите мити? Ага, знайдіть такого дурника))) Але виявилося, що це справа на хвилину, якщо робити кожен день. У нас в сім'ї так - Руслан ввечері приготував смачну вечерю, я зранку плиту помила. Як правило, роблю це після сніданку.

Спочатку губкою для миття посуду проходжу, а потім ганчіркою прибираю всю піну. Часу займає одну хвилину дванадцять секунд. Всього! Так, я рахувала, щоб зрозуміти трудовитрати і не відмазуватися перед самою собою, що у мене на це немає часу. А так тепер завжди чистота!

2. Класти речі на місце

Оооо, ще одна фраза, що набила оскому з дитинства. Ну кому таке не говорили ?! Впевнена, жодної живої душі на світі не знайдеться.

Але ставши дорослою, я зрозуміла, чому таке просте правило було так складно дотримуватися. У кожної речі не просто має бути своє місце, це повинно бути зручне і логічне місце для себе самого. Тобто, система зберігання всього, чого завгодно, повинна бути такою класною, щоб дотримуватися її і відповідно підтримувати порядок не становило жодних проблем.

Шляхом спроб і пошуків, але мені таки вдалося організувати максимально зручну систему зберігання і речей, і документів, і квитанцій, і прикрас. В результаті при мінімальній кількості речей завжди є, що одягнути, а квитанції про квартплату не валяються по всьому будинку.

3. Записувати все, навіть фігню

Тут і коментувати нічого. Нотатки та нагадування дуже полегшують мозок і життя в цілому. Записався до лікаря - вбив у календар.

Прийшла геніальна ідея - записав тезисно або просто основну тему. Зараз, з урахуванням функціональності телефонів, такі записи синхронізуються хоч з праскою, що дозволяє більше думати про прекрасне і не пропускати зустрічі з лікарями.

4. Обніматися з чоловіком

О, ця звичка, на жаль, зазнала змін з народженням дітей, але завдяки цьому посту я зрозуміла, до чого буду прагнути, тож працюватиму над її відновленням.

А було все шоколадно. Кожен і ранок, і вечір, прощаючись або ж зустрічаючись, ми завжди обіймалися і цілувалися. Тобто, це не просто чмокнув в щоку і пішов, це обійняв так, що відчуття коханих рук на спині і ніжність губ на щоці носиш з собою протягом усього дня. І це, скажу я вам, така крута звичка і такі круті відчуття, що варто тільки спробувати так робити, неможливо потім буде цього не робити!

5. Не захаращувати робочий стіл на ноутбуці; відразу сортувати всі файли по відповідним папкам

Для мене робочий стіл, завалений файлами і папками, наче незастелене ліжко, відразу здається, що в квартирі пекельний розгардіяш. А варто лише заправити ліжко (не захаращувати робочий стіл), зовсім інше відчуття.

Тому я прийшла до наступного сценарію. Створила на робочому числі папку з найоригінальнішою назвою "Майя" і скидаю все туди. Всередині цієї папки ще з десяток папок з різними назвами для зручності зберігання документів.

Той же принцип з фотоархівом. Частенько чую від знайомих, особливо, хто багато знімає, про те, що у них бардак в фотоархівах.

Розумію, але поки один раз не розбереш і не придумаєш зручну систему зберігання, так воно і буде. Тому на робочому столі ноутбука у мене є ще одна папка з черговою найоригінальнішою назвою "Photo".

Система ж зберігання проста до неподобства: все фото розподілені по роках. Тобто відкриваєш папку "Photo" і бачиш папки з цифрами 2008, 2009, 2010 і так далі. Усередині цих папок ще по сто тисяч папок, але вже з конкретних подій. Наприклад, 2016.09.17 Пологи. Відразу зрозуміло, що за фото лежать в цій папці і що людям з слабкими нервами краще не відкривати.

Ну і звичайно, фотки краще відразу переписувати і тоді їх простіше сортувати. Причому переписувати не означає відразу і розбирати їх, тому що час на обидва заняття відразу є не завжди. А як зручніше з'їсти слона? Правильно, по частинах. Тому, приїхали з поїздки до океану- переписали фотки. Завтра сіли чайок з печивом пити - розібрали фотки. Післязавтра є п'ятнадцять хвилин між вечерею і душем, ще раз розібрали і почали обробляти. Дивишся, ще пара підходів і буде що нести в друк :)

5.1 Скидати фото з телефону - власне, принцип той же, що і з фотками на фотік.

Я багато фотографій роблю на телефон, а зараз з народженням дітей ще й відео багато стала знімати. Але за всі роки володіння айфоном місце для фото закінчувалося у мене всього лише один раз і це при тому, що у мене мінімальний обсяг пам'яті. Просто я регулярно все переписую і розкладаю по папках. І завжди є купа вільного простору на телефоні, ніякі фото не втрачаються і дихається вільно.

Звичайно, у мене є й інші звички, зуби, наприклад, кожен день чищу. Намагаюся виходити останній раз в інтернет за годину до сну. І взагалі при можливості лягати спати раніше, тому що сон - це здоров'я. Манікюр та педикюр я ще завжди роблю, поєднуючи з іншими справами, щоб бути максимально ефективною. Коротше, купа звичок, але не буду втомлювати вас розповідями.

А вам є чим поділитися?

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...