Протести в Одесі проти концерту Білик: Суд прийняв рішення щодо одного з учасників акції

Лідера громадської організації "Вуличний фронт", якого підозрювали у тому, що він вдарив поліцейського, відпустили під особисте зобов'язання.

Ілюстрація:http://bug.org.ua

В Одесі Малиновський районний суд обрав міру запобіжного заходу лідеру громадської організації "Вуличний фронт" Дем'яну Ганулу, який 8 червня брав участь у протестах проти виступу співачки Ірини Білик. Активіст підозрюється у тому, що вдарив тоді поліцейського, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Зокрема, у поліції до суду наголошували, що підозрюваний "умисно завдав удару в область обличчя інспектору роти №3 батальйону № 4 Управління патрульної поліції Одеси Сергію Безушку".

Під час судового засідання представник прокуратури наполягав на домашньому арешті, оскільки вважає, що Ганул може чинити тиск на потерпілого, свідків і "зробити інші кримінальні злочини".

Натомість його адвокат стверджував, що більшість свідків події – поліцейські, на яких його підзахисний не зможе чинити тиск. У підсумку суд постановив відпустити Ганула під особисте зобов'язання.

Як відомо, 8 червня перед концертом Ірини Білик в Одесі активісти зробили заяву, що зірвуть її концерт.

Згодом радник начальника поліції Одеської області Руслан Форостяк повідомив, що захід скасовано, проте за кілька хвилин на його сторінці у Facebook з’явилась інформація, що концерт все ж відбудеться.

У результаті коцерт співачки все ж відбувся, щоправда одразу після його початку спалахнули сутички між правоохоронцями та патріотами.

Додамо, що за цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ознаками ст.296 (Хуліганство) та ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК України щодо лідера громадської організації "Вуличний фронт" 24-річного Дем'яна Ганула.

В Україні зафіксовано спалах парвовірусу - інфекціоніст розказав про перебіг й ускладнення

вівторок, 23 квітень 2024, 18:50

Парвовірус В19 - це інфекційна еритрема, заразна хвороба, яку можна підхопити повітряно-крапельним шляхом. До того ж паровірус може пройти абсолютно безсимптомно і проявитися легким нежитем і кашлем. Людина подумає, що просто застудилася. Про це розпов...

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...