Проводжали навколішки: В останню путь провели ветерана АТО Олексія Вагнера, який загинув у стрілянині в Дніпрі (відео)

Іще одного бійця, Максима Іващука, розстріляного разом з Олексієм, ховатимуть у четвер.

Скрін відео

Двох стрільців, яких підозрюють у навмисному вбивстві АТОвців у Дніпрі, з лікарні вивозили на слідчі дії. Їм уже оголосили про підозру, а статус іще двох чоловіків, які були з ними разом під час стрілянини, обіцяють визначити незабаром. Про це ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Тим часом у Тернівці поховали вбитого нападниками ветерана АТО Олексія Вагнера. Друзі та ветерани АТО проводжали його в останню путь навколішки. 37-річний боєць пішов воювати добровольцем, пройшов Красногорівку та Мар'їнку у складі 20-го батальйону 93-ї бригади – там його знає кожен.

"Він для нас був основою. Він був попереду всіх", - каже ветеран АТО Сергій Белевський. 9 травня в Дніпрі Вагнер був серед патріотів, на яких напали тітушки.

І в мирному житті він не зміг відмовити своїм друзям та поїхав на смертельну для нього зустріч. "Він просто безвідмовна людина. Він там опинився, тому що хлопцям не зміг відмовити в допомозі", - каже волонтерка Олександра Каладжиєва. Олексія розстріляли просто на тротуарі, у центрі Дніпра – зброю із собою він не носив принципово, тож не міг захиститися.

Про те, що в той день побратим попросив підтримки на важливій зустрічі, рідним сказав, але так, щоби не хвилювалися. "Матері він сказав, що поїхав на зустріч. Але Льоша ніколи не говорив усе до кінця. Яка може бути зустріч, коли приїздять чотири лби зі зброєю?", - каже колишня дружина Наталя Петрашевська.

Іще одного бійця, Максима Іващука, розстріляного разом з Олексієм, в останню путь проводжатимуть у четвер. Поранений під час нападу адвокат, колишній боєць АТО та волонтер Едмонд Саакян у лікарні в стані середньої тяжкості. Він упевнений, що напад пов'язаний із будівельним бізнесом його брата. На зустріч у ресторані вони про всяк випадок попросили приїхати друзів-атовців. Коли розпочалася стрілянина, Саакян устиг поранити нападників із карабіна, що лежав у багажнику його машини.

Саме конфлікт бізнес-інтересів називають головною версією нападу і в поліції. І вбиті АТОвці до цього жодного стосунку не мали. "Розглядаєм версію про з'ясування стосунків між двома групами на фінансовому підґрунті", - розповіла представник обласної поліції Ольга Кузнецова.

Поліція затримала двох чоловіків, причетних до стрілянини в Дніпрі

Імен підозрюваних у вбивстві правоохоронці досі не називають. Їхній стан не тяжкий, запобіжний захід обиратимуть у четвер. Аби не дати стрільцям утекти і захистити персонал лікарні, біля підозрюваних чергує охорона. "Тому поведінка їх назагал адекватна", - визнає заступник головного лікаря обласної лікарні Юрій Скребець.

Окрім чотирьох у лікарні, поліція поки що нікого не знайшла. Особи трьох чоловіків, яких бачили під час стрілянини, досі не встановлені.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...