Пустять "під ніж": Уряд оголосив війну старим смертоносним маршруткам

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

Володимир Омелян. Фото: 24 канал.

Держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, передають Патріоти України.

Голова відомства Володимир Омелян провів нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній-перевізників. Там він заявив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажира умовах.

"Середній вік маршруток - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – більше 20 років. Частина автобусів, які називаються "маршрутками", переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту", - наголосив міністр.

Він повідомив, що з 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт. "Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку", - заявив Омелян.

Очільник міністерства також зазначив, що Укртрансбезпека разом із поліцією посилять контроль за ринком, зокрема, з метою боротьби із нелегальними перевізниками. Як повідомлялося, у п'ятницю вранці сталися дві масштабні автомобільні аварії за участю маршрутних таксі у Житомирській та Миколаївській областях. На Житомирщині загинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, загалом 22 травмованих.

Після цих жахливих ДТП Міністерство внутрішніх справ зібрало термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах. Тим часом в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...