"Пишіть усім, вони чекають": Батько полоненого моряка закликав українців підтримати бранців Путіна

Рідні полонених закликають усіх співгромадян писати хлопцям листи в "Матроську тишу" і "Лефортово".
Полонені українці в Криму. Фото: Рейтерс.

Півсотні адвокатів з анексованого Криму і Росії готові захищати полонених українських моряків у Москві. Тим часом родичів бранців прийняв президент України Петро Порошенко, передають Патріоти України.

Стримані потискання рук з батьками і міцні обійми із заплаканими мамами і дружинами – родини 13-х полонених моряків побували в Адміністрації президента. Порошенко запевнив їх, що на компроміси з Росією в питанні моряків Україна не піде. "Не вашим неправедним судом судити наших хлопців. Вони по статусу Женевської конвенції є військовополонені і не підсудні жодному кремлівському суду. Бо там немає ні правди, ні справедливості, ні закону", - заявив глава держави.

Батько полоненого моряка Василя Сороки подарував президенту військово-морський прапор України, який його син вивіз, виходячи з вже окупованого Криму в 2014 році. "Я думаю, з цим прапором ми його будемо зустрічати", - сказав Віктор Сорока. Українська прокуратура вже готова оголосити про підозру понад десятьом російським воякам, які у нейтральних водах захопили і поранили українців. Генпрокурор Юрій Луценко каже, що відео з нападу слідчі вивчили і всіх причетних встановили. "Керівництво Російської Федерації не хоче йти на будь-які розмови про звільнення незаконно затриманих в міжнародних водах, на обмін, який ми готові провести. Дуже сподіваємося на українську солідарність та міжнародну солідарність", - заявив керівник ГПУ.

Розмова з уповноваженим із прав людини Людмилою Денисовою відбувалась за зачиненими дверима. Уже після неї рідні бранців розповіли, що попри пильну світову увагу до доль їхніх дітей, від браку інформації про стан здоров’я і умови перебування полонених – їм не легше. Тож закликають усіх писати хлопцям листи в "Матроську тишу" і "Лефортово". "Пишіть усім. Вони є героями, нічого не бійтеся писати, не тільки про зайчиків і сонечок, пишіть, що це слава України і слава героям! Вони чекають. Якщо вони не отримають це персонально, воно дійде по тюремній пошті", - просить батько полоненого моряка Віктор Сорока.

З офісу українського омбудсмена рідні військовополонених моряків поїхали на зустріч з консулом Сполучених Штатів Америки. У середу в них ще запланована зустріч з патріархом Філаретом. На ній рідні будуть просити, щоби звільнення наших бранців вимагали не лише політики з різних країн, а й світове духовенство.

Джерело: ТСН.ua

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...