Росія офіційно сповістила, що буде наносити удари під час українських навчань у Криму

Російські системи протиповітряної оборони будуть збивати ракети, виявлені в зоні польотної інформації Сімферополя та Одеси.

Ракетні удари. Фото: Знай.ua

Міноборони Російської Федерації розмістило повідомлення про заходи у відповідь під час українських навчань у Криму: заявка NOTAM (оперативно поширювана інформація) з'явилася в системі Управління цивільної авіації США під номером A3064/16. Про це інформують Патріоти України з посиланням на ТСН.

Згідно з повідомленням, російські системи протиповітряної оборони будуть збивати ракети, виявлені в зоні польотної інформації Сімферополя та Одеси в рамках навчань, запланованих на 1-2 грудня. "Якщо запущені ракети становитимуть загрозу для російських об'єктів у цій зоні (на землі, на морі або в повітряному просторі), буде нанесений удар для знищення пускових установок", — йдеться в повідомленні. Вказано також термін його дії: з 12:30 по 14:30 четверга, 1 грудня.

Раніше ЗМІ опублікували текст листа Міноборони РФ, адресований військовому аташе при посольстві України в РФ. В документі йдеться про те, що сили протиповітряної оборони Збройних сил РФ будуть збивати українські ракети, якщо вони з'являться над акваторією Чорного моря на захід від узбережжя Кримського півострова.

Нагадаємо, 25 листопада Федеральне агентство повітряного транспорту РФ (Росавіація) повідомило про наміри української сторони провести ракетні стрільби в повітряному просторі над окупованим Сімферополем. Росавіація зазначила, що Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про проведення стрільб, і назвала район над окупованим півостровом "суверенною повітряним простором РФ".

Пізніше в українських Збройних силах уточнили, що в період з 1 по 2 грудня у південній частині України пройдуть науково-дослідні змагання Повітряних Сил ЗСУ. Силовики відзначили, що стрільби будуть здійснюватися відповідно до норм міжнародного права. Раніше з Росії повідомили, що вважають ці заходи небезпечними і такими, що порушують кордони РФ по морю. Одночасно з цим стало відомо, що до Криму завезено потужні ракетні комплекси С-300.

Росіяни пригрозили, що в разі проведення навчань можуть завдати ударів по Україні – збивати ракети та атакувати пускові установки на території Херсонської області. В українському РНБО погрози застосування Кремлем зброї називають "спробою переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде протягом трьох останніх років". Вітчизняні військові запевняють, що стрільби відбудуться, незалежно від істеричних заяв росіян.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...