"С глаз долой": У Росії замурували жителів села-"розвалюхи" (фото)

Російська влада не вперше намагається приховати від гостей краєвиди, за які їм незручно.

Потьомкінське село в Росії. Фото: The Times.

Поблизу російської бази, де під час Чемпіонату світу з футболу тренуватиметься французька збірна, місцева влада звела паркан перед старезними будівлями. Це зроблено для того, "щоб побудувати так зване "потьомкінське село" і таким чином приховати непривабливу бідність", пише кореспондент The Times Том Парфітт, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Інопресу".

"Жителі селища Глібовське поблизу Москви прокинулися і виявили перед своїми будинками 8-футовий (2,5 метра - Ред.) металевий екран. Вони заявили в інтерв'ю телеканалу "Дождь", що двері у фасадах їхніх будинків заблоковані зеленим парканом, що тепер оздоблює шосе, за яким під час футбольного турніру (починається 14 червня), проїздитимуть автобуси з французькою збірною та журналістами", - зазначено у статті.

"Нас ніхто не питав, - сказала одна жінка. - Адміністрація вирішила це зробити - і готово. Добре, що я була вдома. Мені довелося спорудити вхід і садову хвіртку".

Інша жінка, Христина, сказала: "Нас відгородили, ніби ми ненормальні люди. Навіщо вони ховають будинки? Будинки такі, які є".

"Російська влада не вперше намагається приховати від гостей краєвиди, за які їм незручно. Поїздки президента Путіна в регіони часто супроводжуються відчайдушними спробами навести лад на місцевості", - йдеться у статті.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...