"Самовіддано допомагала терористам вбивати та калічити українських воїнів", - СБУ повідомила про затримання медсестри у прифронтовій Костянтинівці (фото)

Поплічниця бойовиків збирала дані про розташування позицій, переміщення особового складу і військової техніки сил АТО. Отримані дані затримана передавала своєму чоловіку – ватажку розвідпідрозділу одного з незаконних збройних формувань так званої "ДНР".

Затримана у Костянтинівці пособниця терористів "днр". Фото:прес-служба СБУ

Інформаторку терористичної організації "ДНР" затримала Служби безпека України у Костянтинівці на Донеччині. Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ, передають Патріоти України.

Поплічниця бойовиків упродовж тривалого часу збирала дані про розташування позицій, переміщення особового складу і військової техніки сил антитерористичної операції. Отримані дані затримана передавала своєму чоловіку – ватажку розвідпідрозділу одного з незаконних збройних формувань так званої "ДНР".

Він приєднався до терористів у червні 2014 року. Брав участь у бойових зіткненнях із силами АТО, зокрема у районі Донецького аеропорту. Проживаючи у підконтрольній Україні Костянтинівці, зловмисниця працювала в медичній установі і, на відміну від її "колег" на тимчасово окупованих територіях, отримувала непоганий заробіток.

Натомість, незважаючи на професійний обов’язок медичного працівника та матеріальну забезпеченість, затримана самовіддано допомагала терористам вбивати та калічити українських воїнів. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання інформаторки оперативники спецслужби вилучили планшетний комп’ютер, флеш-накопичувачі та мобільні телефони із доказами передачі інформації представникам так званої "ДНР".

Затриманій повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...