Шахраї "працюють": Яна Зінкевич застерегла від допомоги фейковим "Госпітальєрам" (фото)

Шахраї намагаються нажитися на щирості та доброті українців.

Яна Зінькевич. Фото: ФБПісля розпаду "Правого сектора" з'явилося багато фейкових волонтерських утворень, які збирають гроші в мережі нібито на потреби цієї організації. Керівник медичної служби "Госпітальєри" Яна Зінкевич, попереджає не вірити шахраям і не відправляти гроші людям, фотографії яких вона публікує, повідомляють Патріоти України.

"Ніколи ще не робила схожого посту, але на жаль мушу. Люди, зображені на фото, не мають відношення до батальйону Госпітальєри і не уповноважені представляти інтереси батальйону і збирати будь-яку допомогу (прошу звернути УВАГУ на це - волонтерів)", - пише Зінкевич.

Вона зазначає, що на сьогоднішній день існує всього лише три людини, які мають право представляти «Госпітальєрів». "1.Я. 2. Мій заступник - друг Стрелок - Максим Корабльов (який на даний момент на час моєї відсутності і займається безпосереднім управлінням структурою) 3. Тетяна Мороз - єдиний офіційний волонтер та координатор волонтерської допомоги батальйону Госпітальєри», - повідомляє вона.

Також Зінкевич пояснила, що псевдоволонтери не просто шкодять репутації створеної нею медичної військової структури, але й банально наживаються на людях, збираючи у них гроші. Щоб пояснити справжній стан справ, вона розповідає історію створення, а пізніше і перезавантаження «Госпитальєрів» під командуванням Дмитра Яроша у новостворену організацію «Добровольча Українська Армія».

«Батальйон Госпітальєри створений особисто мною (початок створення влітку 2014 року в складі Правого Сектора). Нещодавно я особисто і батальйон Госпітальєри вийшли з Правого Сектора і приєдналися до новоствореної Добровольчої Української Армії (створеної Дмитром Ярошем). Ніякої структури з аналогічною назвою в АТО і волонтерському напрямку НЕМАЄ, Ніяких Госпітальєрів того чи іншого бату також НЕМАЄ, адже немає такого поняття (люди з нашої бази відправляються мною чи моїм заступником на тимчасове чергування в інші батальйони, не більше)», - повідомляє подробиці Зінкевич.

Керівник волонтерів також зазначає, що вона знає поіменно кожного «госпітальєра», адже у свій час кожного з цих людей вона особисто або брала до складу свого медбатальону, або виганяла і підписувала відповідні заяви про вихід із структури. При цьому вона визнає, що за час існування «Госпітальєрів» було багато волонтерів,які надавали допомогу батальйону.Однак пізніше вони почали займатися різними іншими проектами і завданнями, тому не можна сказати, що хтось ще, крім вищеперелічених людей може діяти від імені батальйону.

Не лише в ТЦК: Куди ще можна прийти з повісткою для звірки облікових даних

субота, 27 квітень 2024, 11:25

Українці, які отримали повістки для звірки облікових даних, можуть звернутися з ними не тільки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Прийти з такою повісткою можна й до рекрутингових центрів, де триває набір до л...

Профілактика доступна всім! Вітамін D знижує ймовірність раку, - дослідження

субота, 27 квітень 2024, 10:56

Дослідження, проведене фахівцями з Інституту Френсіса Кріка, Національного інституту раку (NCI), Національних інститутів охорони здоров’я США (NIH) і Ольборзького університету в Данії, виявило, що вітамін D чинить значний вплив на імунітет до раку шлях...