Що значить кохання: Заради українки американець залишив рідний Нью-Йорк і оселився на Закарпатті

Мирослава і Марк познайомилися в Києві, а нині з сином проживають на Закарпатті. Родичі вважають Марка божевільним, бо заради коханої він залишив Нью-Йорк, а чоловік переконує - йому подобається жити в Україні.

Нині Марк працює вчителем анлійської мови на Закарпатті. Фото: transkarpatia.net


Незвичайне подружжя живе на Закарпатті у селищі Тересва Тячівського району. Тут поселився американець Майкл Векслер - сюди переїхав з Нью-Йорка заради місцевої дівчини Мирослави, яка сподобалася йому з першої зустрічі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Новини Закарпаття.

Майкл разом з Мирославою в Україні уже понад десять років. Час від часу навідуються у Нью-Йорк. А познайомилися молоді люди у Києві під час подорожі американця. На батьківщині він працював у авіакомпанії. Сподобались одне одному відразу. Не злякали закоханих ні незнання мов, ні величезна відстань. За кілька місяців Мирослава вивчила англійську, так стали спілкуватись. А незабаром пара одружилася. Весілля гуляли у рідному селищі нареченої. А от офіційного розпису через бюрократичні перепони довелося чекати півроку - шлюб зареєстрували у Києві.

Якийсь час пожили у Тересві, а потім поїхали у Нью-Йорк, де у молодят народився син Марк. Мирослава знайшла хорошу роботу. Але кілька років тому змушені були повернутися на Закарпаття, бо жінка хотіла допомогти своїй мамі доглядати бабцю. Час від часу подружжя навідується у Штати, де Майкл може підзаробити грошей, адже з працевлаштуванням у Тересві сутужно. Хоча тут викладає англійську учням, які вже мають певний рівень підготовки.

"Життям на Закарпатті не натішиться наш син, - каже Мирослава. -Бо може сам піти в магазин, в Америці ж дитина до 16 років не йде нікуди без супроводу дорослих. Учиться у школі, має друзів, грає у футбол. Українську мову вивчив за рік, пише навіть краще, ніж англійською".

Майкл теж із захопленням розповідає про Закарпаття, яке йому припало до душі. Особливо зачарований горами. А також місцевою кухнею - голубцями, м’ясом з підливою, борщем. Зі школи Майкл знав, що Україна була частиною Радянського Союзу. Ще йому було відомо, що це друга за розміром країна Європи зі столицею Києвом, що тут найбільш родючі ґрунти у світі. А вперше почув про Україну в шістнадцять років, коли вибухнув Чорнобиль.

Коли подружжя приїхало в Закарпатську область, спочатку було важко, адже місцеві цікавились у Мирослави, хто це такий, звідки. Люди щиро дивувалися, що вона з американцем робить тут у такий важкий час. Прикро, але не раз хотіли обдурити на гроші, накручували ціни у таксі, в автобусі.

"Проте мені тут дуже сподобалося, - каже Майкл. Він уже дещо розуміє українську.- У Тересві люди зупиняються, розмовляють за чашкою кави. В Америці такого нема, навіть у маленьких містечках - до усіх ставляться підозріло. Тут відчуваю спокій. Я все життя прожив у мегаполісі, і мій організм звик до шуму".

"А от я не змогла звикнути до Нью-Йорка - це місто, яке ніколи не спить, - ділиться Мирослава. - Весь час ширяють гелікоптери, дрижить метро, сигналять поліцейські сирени, "швидкі". Там природи немає, самі тісні будинки з тісними квартирками. Крім того, дорога з роботи додому займала три години.

Подружжя зізнається: на батьківщині Майкла вважають божевільним, що подався жити на інший кінець світу. Хоча зараз неважко підтримувати стосунки - спілкуються по скайпу. Але Майкл хоче, щоб американські друзі приїхали на Закарпаття і самі побачили, яка гарна Україна".

Нагадаємо, раніше емігрантка з України розповіла про життя у Швеції в деталях.

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...