Щоденний прийом душа небезпечний, - дослідження вчених

Гаряча вода і різні миючі засоби сушать шкіру, в результаті чого вона стає сухішою і втрачає частину свого ліпідного шару, що захищає від різних мікробів і мікроорганізмів.

Прийняття душа таїть небезпеку. Фото: garmoniazhizni.com.

Співробітники Колумбійського університету вважають, що щоденний прийом душа несе величезну шкоду для людського організму, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як доказ вони наводять той факт, що надмірне прагнення до охайності значно знижує імунітет.

Вся справа в тому, що гаряча вода і різні мийні засоби істотно сушать шкіру, в результаті чого вона стає сухішою і втрачає частину свого захисного ліпідного шару, що служить бар'єром для різних мікробів і мікроорганізмів.

Крім того, в результаті частих водних процедур від підвищеної сухості на шкірі утворюються мікротріщини, через які безперешкодно проникають небезпечні бактерії.

Саме тому фахівці з інфекційних захворювань дотримуються думки, що набагато краще для людини приймати душ не частіше 1-2 разів на тиждень.

А в разі забруднення і для усунення неприємного запаху краще мити конкретні ділянки тіла. Особливо експерти відзначили користь від регулярного миття рук, але не більше.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...