Скрепи дістали лопати: На Кубані озеро - пам'ятник природи засипали токсичним свинячим послідом (фото)

Є озеро. Є відходи життєдіяльності свиней. Комбінації їх можливого співіснування у скреп сумнівів не викликають: об'єднати, бо в єдності сила!

Озеро Ханське до "підгодівлі" свинячим гноєм. Фото: apsheronsk.bozo.ruПро те, що в Ейськом районі Краснодарського краю в озеро Ханське зливають свинячий гній, з'явилися повідомлення на сайті Нескучные новости, пишуть Патріоти України.

Активісти "Екологічної вахти" по Північному Кавказу і представники Єйській районної організації товариства мисливців і рибалок б'ють на сполох: свинячий гній - це токсичний відхід, він небезпечний для навколишнього середовища. Мілководне озеро Ханське з 1974 року є пам'ятником природи. Зараз воно переживає екологічне лихо.

Свинокомплекс "Ясенський зорі" розташований на березі озера Ханського. З його території налагоджений слив продуктів життєдіяльності свиней в водоохоронну зону. Звідти вони, слідуючи рельєфу місцевості, струмком стікають в чашу самого озера Ханського. За оцінками фахівців, площа, отруєна відходами свинарства, становить не менше 50 тис.кв.м. На цій ділянці практично відсутня рослинність.

"ЕкоВахта" не має відомостей про обсяги виробництва на свинофермі "Ясенський зорі", але з власних джерел нам стало відомо, що щодня на цій мегаферми утворюється до 30 тонн гною, - повідомив заступник координатора Екологічної вахти Дмитро Шевченко, - Ми також з'ясували, що керівництво свинокомплексу намагалося знайти спосіб знешкодження свіжого гною. Ці спроби ні до чого не привели, і потоки свинячих випорожнень і раніше отруюють сільгоспугіддя і озеро".

Також по сусідству зі свинокомплексом знаходиться звалище. Сюди звозять відходи зі станиці Ясенської та інших навколишніх населених пунктів.

Озеро Ханське після "оборобки" свинячим гноєм. Фото: apsheronsk.bozo.ru

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...

Білі птахи в зловісній чорній хмарі: Під час ліквідації наслідків ракетної атаки РФ по Одещині рятувальники побачили сотні пеліканів (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:14

Під час ліквідації наслідків однієї з останніх повітряних атак РФ по Одещинні рятувальники побачили сотні пеліканів, які летіли крізь чорну хмару диму. Фото опублікували на Facebook-сторінці Головного управління ДСНС України в Одеській області, передаю...