Смертельна небезпека: на Грибовицькому сміттєзвалищі знову спалахнула пожежа, - Семерак

Втім, у міністерстві закликають не політизувати ситуацію.

Грибовицьке сміттєзвалище. Фото: ЖЖГрибовицьке сміттєзвалище під Львовом знову зайнялося. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у Facebook, передають Патріоти України.

"Зараз потрібно сконцентрувати всі зусилля, щоб терміново зупинити активну пожежу - до 360 градусів в середині тіла, яке горить. У Львові працює спеціальна комісія, створена обласною адміністрацією, яка вивчає причини та наслідки катастрофи. До цієї комісії залучено екологічну інспекцію Львівської області. Фахівці здійснюють відповідні заміри викидів продуктів горіння в атмосферу. За деякими показниками вони перевищують норми. Тільки розуміючи ці цифри, можна говорити про кошти, які знадобляться на відновлення природного середовища", - написав він.

Семерак попросив не політизувати питання, оскільки кожен повинен відповідати за свою зону впливу. "Щодо ситуації навколо Грибовичів та оголошення території зоною стихійного лиха. Просив би не політизувати це питання. Зрештою Служба безпеки відкрила кримінальні провадження та здійснює перевірку. Переконаний, що справжні причини пожежі та її наслідки буде встановлено найближчим часом", - зазначив він.

Він також зазначив, що назріває ще одна проблема у Львові – вже немає місця, куди вже найближчим часом можна буде вивозити сміття.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...