Сподівався сховатися вдома: СБУ затримала найманця "ЛНР" на Одещині (фото)

Співробітники СБУ затримали зловмисника в його будинку в одному з населених пунктів Білгород-Дністровського району.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) в Одеській області затримали колишнього бойовика так званої Луганської народної республіки ("ЛНР"). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

"Оперативники спецслужби встановили, що уродженець Одеської області в 2015 році приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи в складі ОЗГ, він притягувався до чергування зі зброєю на позиціях бойовиків і брав активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що через кілька місяців чоловік розчарувався в ідеях "русского міра" і покинув ряди бойовиків. "Співробітники СБУ затримали зловмисника в його будинку в одному з населених пунктів Білгород-Дністровського району. Під час проведення обшуку за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці вилучили матеріали, що підтверджують його протиправну діяльність. За інформацією спецслужби, зловмисник також брав активну участь у трагічних подіях другого травня 2014 року в Одесі", - додали в СБУ.

У даний час затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...