Справа Василишина: В СБУ показали, як проводили затримання заступника міністра МОЗ (фото, відео)

Під час обшуків у зловмисників було вилучено понад п'ятдесят тисяч доларів США, 320 тисяч гривень і дві з половиною тисячі євро.

Вилучення хабара під час обшуку. Фото:https://ssu.gov.ua/Співробітники Служби безпеки України разом з прокуратурою викрили у хабарництві заступника міністра охорони здоров'я України Романа Василишина. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

Правоохоронці зазначили, що чиновник систематично отримував гроші від керівництва урологічного центру, розташованого в Олександрівській лікарні в Києві. В ході слідства було встановлено, що Василишин особисто координував схему оплати послуг пацієнтами готівкою, без відображення в офіційній звітності. Співробітники спецслужби задокументували, що чиновник щотижня отримував від 50 до 100 тисяч гривень, в залежності від кількості проведених центром операцій.

В СБУ відзначили, що в корупційній схемі були задіяні всі лікарі центру, які передавали "наверх" гроші, отримані від пацієнтів.

Також повідомляється, що співробітники спецслужби затримали заступника міністра і одного з керівників центру на місці їх проживання після передачі останнім майже 40 тисяч гривень, "зароблених" на хворих.

В ході обшуків у зловмисників було вилучено понад п'ятдесят тисяч доларів США, 320 тисяч гривень і дві з половиною тисячі євро.

"Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - відзначили в СБУ.

У коментарі до оперативного відео прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook написала, що її найбільше вразила кількість грошей і зброї, виявлені під час обшуку.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...