Стало відомо, скільки коштує влаштувати великий мітинг, - ЗМІ

Достатніх доказів, що "акції протесту в Києві були несправжніми", не знайшлося.

Влаштувати мітинг під Верховною Радою коштує не так вже й багато. Фото: IGotoWorldЗгідно зрозслідуванням телеканалу ZIK, на сьогоднішній день у соцмережах свої послуги рекламує безліч так званих бригадирів, які займаються тим, що організовують масовку для різних протестів. Зокрема, мітинг з тисячі учасників обійдеться трохи дешевше десяти тисяч доларів, пишуть журналісти. Про це повідомляють Патріоти України.

Цікаво, для особливих випадків, організатори проплачених зборів можуть домовитися не тільки про охорону мітингів, а й про спеціальних людей – тітушок, які будуть провокувати зіткнення. У соціальних мережах створені цілі групи, де опубліковані десятки пропозицій взяти участь у мітингах.

Також там можна знайти чимало контактів тих, хто безпосередньо набирає людей на проплачені акції. Як відомо, займаються таким не політики чи їхні помічники, а посередники – «бригадири», для яких це все просто бізнес. Більшість з них має свою базу контактів професійних «мітингувальників».

Нагадаємо, про мітинги у Києві у мережі та на високих рівнях влади виникала суперечка, чи є вони проплаченими. Достатніх доказів, що "акція була несправжньою", не знайшлося. Причини вийти на Майдан у людей дійсно були. Але й "міняти президента" ніхто не збирався серед тих, кого насправді хвилювало майбутнє країни чи своє власне. У проплаченості мітингів звинувачували в першу чергу Новинського та весь Опоблок.

Якщо мітинги були б повністю проплаченими, то опозиціонери могли б собі дозволити набагато більший "размах", кажуть експерти. Тому довести всій країні, що "незадоволених немає", буде доволі складно, додають вони.

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...