Столичні кардіохірурги рятують серця хворих у Луганській області

Відкриття лабораторії стало можливим завдяки державно-приватному партнерству з Інститутом серця МОЗ України.

Нова катетерна лабораторія на Луганщині. Фото: loga.gov.ua26 грудня 2016 року фахівці Інституту серця МОЗ України прооперували перших хворих у щойно створеній катетерній лабораторії для надання ендоваскулярної кардіохірургічної допомоги хворим з ішемічною хворобою серця і гострим інфарктом міокарда на базі кардіологічного відділення Сєвєродонецької міської багатопрофільної лвкарні. Про це повідомляють в прес-центрі Луганської ОДА, передають Патріоти України.

Вартісні процедури коронографії та стентування для хворих з усієї області будуть безкоштовними – фінансування передбачене обласною та міською програмами. З початку проведення АТО в Луганській області кардіохірургічна допомога не надавалася у зв’язку з відсутністю третього рівня медицини.

Відкриття лабораторії стало можливим завдяки державно-приватному партнерству Луганської облдержадміністрації, управління охорони здоров’я Сєвєродонецької міськради та Інституту серця МОЗ України.

«Сьогодні в області фіксується близько 1000 інфарктів щороку, які призводять до летальних наслідків у 30 % випадків. Тому потреба у кардіохірургії була для нас дуже актуальною», – зазначив Юрій Гарбуз, коментуючи подію.

Очільник області також зауважив, що в умовах відсутності третього рівня надання медичних послуг відкриття кардіохірургічної лабораторії є безперечно проривом. «З Борисом Михайловичем Тодуровим – людиною, якій я двічі довіряв оперувати своє серце, – ми йшли до цього декілька місяців. Завдяки координації зусиль області, міста та Інституту серця кардіологічні хворі отримають шанс на повноцінне життя. І дуже важливо, що вартісні процедури коронографії та стентування будуть для людей безкоштовними», – наголосив Юрій Гарбуз.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...