Сценарій Донбасу не пройде: Екс-міністр Януковича намагається розхитати на Закарпатті ситуацію з правами нацменшин - Москаль

Леонід Кожара планує здійснити провокацію з підняттям прав нацменшин в регіоні з метою просування ідей "русского мира" на Закарпатті.

Леонід Кожара. Фото:kievvlast.com.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив про те, що міністр закордонних справ України часів Януковича Леонід Кожара намагається здійснити провокацію з підняттям прав нацменшин в регіоні та подальшим експортом ідей "русского мира" в область. Про це голова Закарпаття написав на власному сайті, передають Патріоти України.

Москаль стверджує, що сьогодні, 25 вересня, планується проведення форуму під назвою "Закарпаття. Національні меншини України на шляху до миру і злагоди".

Організатором виступає якась партія "Соціалісти", яку очолює Леонід Кожара, діяч часів Януковича, який сповідує ідеї "русского мира".

На даний з'їзд запрошені лідери національних меншин, в тому числі і "русини". Головним завданням заходу є популяризація ідей "русского мира" в Закарпатській області.

Голова Закарпаття зазначає, що дана акція спрямована на промацування грунту щодо національних меншин з боку кремлівських агентів щоб дізнатися, чи є можливість спровокувати в області такий же конфлікт, який відбувається на Донбасі.

Геннадій Москаль, в зв'язку з ситуацією, що склалася, доручив обласному управлінню СБУ вжити заходів, які визначені законодавством щодо організаторів даної провокації.

Він підкреслив, що сценарії, розроблені РФ і реалізовані на Донбасі, в Закарпатті не пройдуть.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...