Створено новий полегшений модуль "Іва": Дальність суттєво збільшено

Він має сучасну систему управління вогнем, до складу якої входять телевізійна камера з подвійним полем зору, лазерний далекомір, прилади обробки та відображення інформації.

Бойовий модуль. Ілюстрація: "Народна Армія"

Фахівці ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» у межах дослідно-конструкторської роботи створили полегшений бойовий модуль «Іва». За словами його розробників, нині цей модуль не має аналогів в Україні. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Народну Армію".

Він має сучасну систему управління вогнем, до складу якої входять телевізійна камера з подвійним полем зору, лазерний далекомір, прилади обробки та відображення інформації. Модуль «Іва» є уніфікованим і може встановлюватися на таких українських броньованих автомобілях, як «Дозор-Б», «Спартан», «Кугуар», «Козак», «Тритон» тощо. Його перевага ще й в тому, що бійцю не потрібно займати місце стрільця й таким чином ставати мішенню, не захищеною бронею машини.

Боєць веде стрільбу бойовим модулем зсередини за допомогою системи управління вогнем, де поле бою та цілі відображаються на дисплеї, а також може спостерігати за місцевістю у денних та нічних умовах за допомогою оптико-телевізійного модуля.

До того ж дальність виявлення цілей суттєво збільшено — до 7 км. Отже, озброєння «Іви» дає змогу уражати легкоброньовані цілі, живу силу противника та повітряні цілі типу гелікоптера. Полегшений модуль може бути вироблено в трьох різних комплектаціях зброї: кулемет 12,7 мм; два кулемети (12,7 мм із 7,62 мм); кулемет 12,7 мм із гранатометом 40/30 мм.

Данія може згорнути безкоштовну ініціативу для біженців з України

середа, 8 травень 2024, 8:50

Українські біженці в Данії більше не зможуть отримувати безкоштовні велосипеди. Волонтерська ініціатива, яка два роки допомагала українцям знайти собі вживаний велосипед, може припинити роботу. Причина банальна – нестача коштів. Йдеться про проєкт Giv...

Виплати родичам загиблих воїнів в Україні: Хто може отримати, які терміни та правила

середа, 8 травень 2024, 8:30

Родина загиблого військовослужбовця в Україні має право на одноразову компенсацію в розмірі 15 мільйонів гривень або грошову допомогу, що дорівнює 750-кратному прожитковому мінімуму для працездатних осіб(2 267 250 грн). Компенсація розподіляється рівни...