Суддя апеляційного суду Києва, прикинувшись "хворим", втік від запитань журналістів про хабар (відео)

Ігор Петрик був спійманий Спеціальною антикорупційною прокуратурою і СБУ з грошима в мантії в розмірі $5 тис.

Суддя втікає від журналістів. Фото:скрін відео

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Ігор Петрик був спійманий Спеціальною антикорупційною прокуратурою і СБУ з грошима в мантії. Чиновник відмовився коментувати ситуацію, і замість розмови з журналістами Петрик втік від них. Про це йдеться в сюжеті програми Наші гроші.

Посеред вулиці суддя відштовхнув кореспондента і оператора, після чого швидко втік, незважаючи на те, що, за його словами, він лікується від "важкої хвороби". Суддя Петрик був затриманий в грудні 2016 року після отримання хабара в розмірі 5 тисяч доларів.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підкреслив, що гроші були знайдені в спеціально зробленій кишені суддівської мантії. Коли на засіданні Вищої ради юстиції розглядалося питання про відсторонення Ігоря Петрика від правосуддя, суддя спихав провину на свого помічника.

"Все, що тут сказано прокурором, може бути закинуто в город не мій, а мого помічника. Він кудись дзвонив, кудись ходив, в чомусь там брав участь. Я в цьому не задіяний і не маю ніякого стосунку", - переконував Петрик членів ВРЮ.

Однак Холодницький підкреслив, що гроші були вилучені безпосередньо у судді, а не помічників, "не у прибиральників, чи у домашніх улюбленців". Журналісти звернулися до судді за коментарем щодо ролі помічника і появи грошей в його власній мантії. У цей момент Ігор Петрик і почав тікати.

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...